Thijs van Es treedt toe tot Raad van Commissarissen Eredivisie CV

25 november 2020

Algemeen Directeur FC Utrecht treedt samen met vijf andere directeuren toe tot RvC ECV.

Algemeen Directeur van FC Utrecht Thijs van Es treedt per direct toe tot de Raad van Commissarissen van de Eredivisie CV. Samen met vijf andere directeuren van Eredivisieclubs vormt hij de nieuwe RvC, die samen werken aan een plan om de Eredivisie verder te professionaliseren, de effectiviteit en daadkracht te vergroten en besluitvorming te vergemakkelijken. De Eredivisie CV behartigt de belangen van de Eredivisieclubs op zowel nationaal als internationaal niveau.

Naast Thijs van Es bestaat de RvC van de Eredivisie CV uit Robert Eenhoorn (AZ), Toon Gerbrands (PSV), Manfred Laros (Sparta Rotterdam), Marco Bogers (VVV-Venlo) en Martin van Geel (Willem II). De nieuwe Raad van Commissarissen blijft actief in deze functie tot het eerder genoemde plan is uitgewerkt en aangenomen in de Vergadering van Vennoten, waar alle Eredivisieclubs in zijn vertegenwoordigd.

“FC Utrecht heeft een sterk geloof in een krachtige en ondernemende nationale voetbalcompetitie, waarin de BVO’s samenwerken vanuit gemeenschappelijkheid buiten het veld en strijden op het veld. De kaders voor deze toekomst zijn inmiddels gezet door Vennoten van de Eredivisie. Graag draag ik, als RvC lid, bij aan de voorbereiding op deze toekomst”, aldus Algemeen Directeur Thijs van Es. “Samen met directeur van de ECV, Jan de Jong, en de leden van de nieuwe RvC gaan we plannen uitwerken voor een vernieuwde strategie en structuur van de ECV. Uiteraard blijf ik nog met dezelfde rol, inzet, wil en aantal uren binnen FC Utrecht actief, waar we hard werken aan het realiseren van onze toekomst vanuit het hart.”