Sterk FC Utrecht pakt punt in De Kuip

29 november 2020

Domstedelingen spelen in Rotterdam met 1-1 gelijk tegen Feyenoord.

Een sterk spelend FC Utrecht heeft aan het uitduel met Feyenoord een punt overgehouden. De Domstedelingen namen in Rotterdam via een doelpunt van jubilaris Mark van der Maarel de leiding, maar konden niet voorkomen dat Lutsharel Geertruida voor de eindstand tekende: 1-1.

Kansen? FC Utrecht krijgt er veel van, in De Kuip. De mogelijkheden die de Domstedelingen in de eerste twee minuten van de partij al krijgen om de score te openen, zijn wat dat betreft slechts een voorbode van wat de rest van de middag staat te gebeuren. 

Marsman blinkt uit
In heel veel gevallen is Nick Marsman degene die een stokje steekt voor een Utrechts doelpunt. De dertigjarige doelman, die in het verleden bij FC Utrecht speelde, houdt de ene na de andere bal tegen. Mimoun Mahi stuit bijvoorbeeld op de geboren Zwollenaar, als voor die tijd hijzelf, Sander van de Streek, Joris van Overeem, Gyrano Kerk en Justin Hoogma al kansen hebben gekregen. 

Van der Maarel geeft jubileum extra glans
Verdediger Mark van der Maarel opent namens de bezoekers kort na de rust de score. Dat doet de verdediger nota bene in de 250ste Eredivisiewedstrijd die hij namens FC Utrecht speelt. Zo geeft de rechtsback die mijlpaal extra glans: 0-1.

Geertruida schiet raak
Met die score op het bord krijgt Mahi nog een grote kans om de marge te verdubbelen, maar dat feestje wordt door Marsman voorkomen. Niet veel later, ongeveer een kwartier na Van der Maarels openingsdoelpunt, tekent Lutsharel Geertruida namens Feyenoord voor de 1-1. 

Kansen op tweede Utrechtse treffer
Simon Gustafson, invaller Othmane Boussaid en Van de Streek zijn in de laatste fase van de match nog dicht bij een tweede Utrechtse treffer; een doelpunt dat het team van trainer/coach René Hake op basis van het vertoonde spel ook verdient. Maar dat er niet komt in een waterkoude en lege Kuip. 

Mijlpalen voor rechtsbacks
Voor twee rechtsbacks zal het niettemin een Feyenoord-uit zijn om nooit meer te vergeten. Op de eerste plaats natuurlijk Van der Maarel, die zijn 250ste pot in de Eredivisie speelt namens FC Utrecht. Maar ook voor zijn vervanger tien minuten voor tijd Sylian Mokono, een 21-jarige Utrechter die met Jong FC Utrecht al 46 keer in de Keuken Kampioen Divisie is uitgekomen, en deze middag in De Kuip zijn eerste speelminuten maakt in de Eredivisie. 

Toewerken naar ADO-thuis
FC Utrecht’s vlaggenschip kan vanaf nu toewerken naar ADO Den Haag-thuis. Die wedstrijd staat op zondag 6 december op het programma en begint die dag in Stadion Galgenwaard om 14.30 uur.

Feyenoord - FC Utrecht 1-1 (0-0)
50. M
ark van der Maarel 0-1
65. Lutsharel Geertruida 1-1

Gele kaarten: Jordy Wehrmann (Feyenoord), Mark van der Maarel (FC Utrecht).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling Feyenoord:
Nick Marsman; Lutsharel Geertruida, Uros Spajic, Marco Senesi, George Johnston; Jordy Wehrmann (90+2. Eric Botteghin), Joao Carlos Vilaca Teixeira, Mark Diemers; Steven Berghuis, Nicolai Jørgensen (84. Naoufal Bannis), Bryan Linssen (70. Luciano Narsingh).

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Mark van der Maarel (79. Sylian Mokono), Emil Bergstӧm, Justin Hoogma, Django Warmerdam; Joris van Overeem, Bart Ramselaar (79. Othmane Boussaid), Simon Gustafson, Sander van de Streek (85. Urby Emanuelson); Gyrano Kerk, Mimoun Mahi (68. Eljero Elia).