Plugboer: 'We zijn onszelf vergeten te belonen'

24 november 2020

Trainer/coach Ab Plugboer van Jong FC Utrecht blikt terug op de uitmatch tegen Jong PSV.

Jong FC Utrecht schreef vanavond (dinsdag) een punt bij in Eindhoven na een 1-1 gelijkspel tegen Jong PSV. Maar eigenlijk hadden dat er misschien wel drie moeten zijn, gelet op het Utrechtse overwicht en de vele kansen voor de beloftenploeg uit de Domstad. Trainer/coach Ab Plugboer schijnt er zijn licht op.

“We hadden meer verdiend vandaag”, aldus de oefenmeester van de beloftenploeg, die via een goal van Djevencio van der Kust - zijn eerste in het betaalde voetbal - in de Lichtstad op voorsprong was gekomen. “Dit was de derde wedstrijd onder de leiding van mij en mijn staf, en wat mij betreft was het onze beste wedstrijd tot nu toe. We zijn onszelf alleen vergeten te belonen.”

Plugboer was tevreden over het voetbal dat zijn ploeg op de Eindhovense mat legde. “Het veldspel zag er goed uit. We kwamen tot goede aanvallen. We hebben drie keer de paal en de lat geraakt (via Jeredy Hilterman, Justin Lonwijk en Daniel Arzani, red.) en er was een aantal momenten waarop we in overtal richting de goal van Jong PSV kwamen. Maar bijna was het nog een aloude voetbalwet die van zich liet spreken, want via een uitbraak tien tellen voor tijd kreeg Jong PSV nog een grote kans en zo hadden we ook nog kunnen verliezen.”