Plugboer: ‘We bleven erin geloven’

20 november 2020

Trainer/coach Ab Plugboer over de 2-1 overwinning op Helmond Sport.

Twee wedstrijden aan het roer, twee overwinningen. Voor trainer/coach Ab Plugboer kan het geluk momenteel niet op. Na afloop van de 2-1 overwinning op Helmond Sport sprak FCUtrecht.nl met de 56-jarige oefenmeester.

Allereerst natuurlijk, gefeliciteerd!
Ab Plugboer: “Jazeker! Dit is ongekend.”

Hoe kijk je terug op deze wedstrijd?
“Ik vind dat Helmond Sport veel te laag op de ranglijst staat als je kijkt naar het veldspel wat zij vandaag hebben getoond. Maar als je het betrekt op ons, ik vind dat wij er vandaag echt in bleven geloven. In de tweede helft hebben we iets omgezet waardoor we verdedigend beter stonden en aan de bal ook beter werden. Uiteindelijk resulteert dat in de 88ste minuut in de 2-1. Dat is natuurlijk fantastisch voor zo’n jonge ploeg, maar ook voor de staf uiteraard.”

In de tweede helft kwamen jullie goed uit de kleedkamer. Wat heb je in de rust tegen je team gezegd?
“We kregen er geen druk op, omdat de ruimtes te groot waren. Daarom hebben we in de rust gezegd dat we de linies compacter moeten maken. Dus iets verder naar achteren. Daardoor werd de afstand van onze mensen in het middenveld, maar ook aan de zijkant, naar hun directe tegenstander kleiner waardoor we ze veel meer onder druk konden zetten. Dat pakte goed uit.”

Wat zeg je dan na afloop in de kleedkamer?
“Vooral dat we het in de tweede helft beter ingevuld hebben en vaster aan de bal waren. Daardoor zagen we dat we de wedstrijd tot de laatste minuut in ons voordeel konden beslissen. Dat dat dan ook gebeurt, dat is fantastisch.”