Overtuigende beloftenploeg oogst drie punten

03 november 2020

Jong FC Utrecht verslaat FC Dordrecht (0-3) en klimt flink op de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst.

Een week nadat het eerste elftal van FC Utrecht in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker in het Riwal Hoogwerkers Stadion al met 2-4 won van FC Dordrecht, heeft de beloftenploeg uit de Domstad in datzelfde stadion tegen diezelfde opponent drie belangrijke Keuken Kampioen Divisie-punten geoogst. De talenten uit de Domstad waren met 0-3 te sterk voor de Dordtenaren.

Het gebeurt zonder dat hij er, zo te zien, al te veel erg in heeft. Maar dat maakt de manier waarop Davy van den Berg de bal bij Jeredy Hilterman krijgt zo’n twintig minuten voor het einde van de match niet minder fraai op. Captain Hilterman? Hij schrikt niet van de kans, maar doet wat een spits op zo’n moment graag wil doen: ‘m benutten. Goalie Anthony Swolfs is kansloos op de inzet van Hilterman: 0-2. En daardoor zit Jong FC Utrecht in het regenachtige Dordrecht tegen de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie op rozen.

Hilterman opent de score
Het opmaatje naar die comfortabele positie? Dat wordt ook door Hilterman gegeven. De aanvoerder schiet tien minuten na de rust al glijdend de bal tegen de touwen, na een fraaie assist van linksback Héritier Deyonge: 0-1. Met zijn zesde en zevende doelpunt van de jaargang maakt Hilterman voor de Utrechtse beloftenploeg aan de Krommedijk.

Lonwijk beslist de match
En voor zover er daar dan toch nog een sprankje hoop rondwaart op een goed resultaat bij de Dordtenaren, maakt Justin Lonwijk aan alle Zuid-Hollandse illusies een einde. De middenvelder krijgt de bal van Van den Berg en besluit op dik twintig meter van het doel van Swolfs uit te halen. Het is 1 van de 25 Utrechtse doelpogingen deze avond, en hij levert een prachtige treffer op: 0-3. Op dat moment, met nog een kwartier te spelen, weet eigenlijk iedereen: partij beslist.

Debutanten drukken stempel
Voor Ahmed Azmi en Héritier Deyonge is FC Dordrecht - Jong FC Utrecht een partij om hoe dan ook niet snel te vergeten. Het tweetal debuteert namelijk bij deze match in het betaalde voetbal, en nog met een basisplaats ook. Keeper Azmi, 18 jaar en afkomstig uit Nieuwegein, speelt al jaren in de jeugdopleiding van FC Utrecht. Hij drukt zijn stempel, want: houdt de nul. Voor de eveneens 18-jarige Belg Deyonge geldt dat hij onlangs pas naar de Domstad is overgekomen, op huurbasis van Olympique Lyon. En ook hij blinkt uit, want het is op zijn aangeven dat Hilterman in de tweede helft de score opent.

Van negentien naar veertien
De drie punten die Jong FC Utrecht oogst in het Riwal Hoogwerkers Stadion zijn niet alleen dubbel en dwars verdiend, ze zorgen er ook voor dat het team van trainer/coach René Hake een flinke stap op de ranglijst zet. Ga maar na: de Utrechtse talenten rukken dankzij de zege in Dordrecht op van plaats 19 naar positie 14. 

Maandag komt Roda JC Kerkrade op bezoek
Voor Jong FC Utrecht gaat de Keuken Kampioen Divisie maandag weer verder. Dan is het Roda JC Kerkrade dat op bezoek komt op Sportcomplex Zoudenbalch. Het duel met de Limburgers, de laatste voor een korte interlandbreak, begint die dag om 21.00 uur.

FC Dordrecht - Jong FC Utrecht 0-3 (0-0)
56.
Jeredy Hilterman 0-1
71. Jeredy Hilterman 0-2
76. Justin Lonwijk 0-3

Gele kaarten: Jeredy Hilterman, Daniel Arzani (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Martijn Vos.

Opstelling FC Dordrecht:
Anthony Swolfs; Robin Polley, Ӧzgür Aktas, Dehninio Muringen, Bradley Vliet (67. Jurian Hobbel); Nikki Baggerman (70. Jari Schuurman), Kevin Vermeulen, Gianni dos Santos; Richie Musaba (78. Kürsad Sürmeli), Nikolas Agrafiotis, Arsenio Valpoort (78. Veron Parkes).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Ahmed Azmi; Sylian Mokono (90. Mark Pabai), Reda Akmum, Christopher Mamengi, Héritier Deyonge (64. Djevencio van der Kust); Justin Lonwijk, Davy van den Berg, Hicham Acheffay (83. Yassine Tekfaoui); Mohamed Mallahi (64. Tim Pieters), Jeredy Hilterman, Daniel Arzani (83. Derensili Sanches Fernandes).