Jong FC Utrecht wil recordreeks voortzetten

24 november 2020

Utrechtse beloftenploeg na drie zeges op rij vanavond (dinsdag) in Eindhoven tegen Jong PSV op zoek naar vierde driepunter in successie.

Een beloftenonderonsje vanavond (dinsdag) in Noord-Brabant. Daar, in Eindhoven, neemt Jong FC Utrecht het vanaf 18.45 uur op tegen Jong PSV. De Utrechters zijn er alles aan gelegen hun recordreeks een mooi vervolg te geven in de Lichtstad.

Een 0-3 overwinning in Dordrecht op de plaatselijke FC, gevolgd door een 2-0 zege in Utrecht tegen Roda JC Kerkrade en een 2-1 overwinning, ook op eigen veld, tegen Helmond Sport. Jong FC Utrecht heeft drie Keuken Kampioen Divisie-duels op rij gewonnen en dat is een record. Sinds de toetreding tot de Eerste Divisie in 2016/2017 wonnen de beloften uit de Domstad immers nooit vaker dan twee keer achter elkaar; nu ja, tot voor kort dan.

‘Fantastisch voor zo’n jonge ploeg’
Het winnende doelpunt, en in feite de treffer die ervoor zorgde dat de talenten uit de Domstad die recordreeks dus ook daarwerkelijk neerzetten, viel afgelopen vrijdag op Zoudenbalch tegen Helmond Sport pas in de slotfase. Jeredy Hilterman tekende in speelminuut 88 voor zijn achtste treffer van de jaargang, en daarmee de derde driepunter in successie: 2-1. “In de tweede helft hebben we iets omgeze, waardoor we verdedigend beter stonden en aan de bal ook beter werden”, blikte trainer/coach Ab Plugboer terug. “Uiteindelijk resulteerde dat in de 88ste minuut in de 2-1. Dat is natuurlijk fantastisch voor zo’n jonge ploeg, maar ook voor de staf uiteraard.”

Op jacht naar een unicum
Wil Jong FC Utrecht de recordreeks verlengen, dan moet het tot een unicum komen. Immers: sinds Jong FC Utrecht en Jong PSV het in de Eerste Divisie tegen elkaar opnemen, is het de Domstedelingen nog nooit gelukt de talenten van de Philips Sport Vereniging in Eindhoven te verslaan. Sterker nog: de drie keren dat Jong FC Utrecht op De Herdgang tegen Jong PSV speelde, werd er steevast verloren; respectievelijk met 2-0 (26 augustus 2016), 2-0 (20 november 2017) en 3-1 (8 maart 2019). Afgelopen seizoen stak het coronavirus een stokje voor het spelen van de vierde editie van Jong PSV – Jong FC Utrecht. De laatste keer dat beide teams elkaar in competitieverband troffen, was op 30 augustus 2019 in Utrecht. Toen werd het 3-0 voor de Utrechters, dankzij doelpunten van Rayan El Azrak, Christopher Mamengi en Mark Pabai.  

Beloftenonderonsje live op FOX Sports en te volgen via Twitter
Benieuwd of Jong FC Utrecht inderdaad die vierde driepunter op rij gaat scoren? De wedstrijd Jong PSV – Jong FC Utrecht komt vanavond (dinsdag) live op FOX Sports 1. De uitzending op dat kanaal begint om 18.35 uur. Natuurlijk kun je de partij ook rechtstreeks volgen via het verslag van FC Utrecht op Twitter.