Jong FC Utrecht oogst een punt op De Herdgang

24 november 2020

Utrechtse beloftenploeg speelt in Eindhoven met 1-1 gelijk tegen Jong PSV.

Jong FC Utrecht heeft aan de uitbeurt tegen Jong PSV een punt overgehouden. Het team van trainer/coach Ab Plugboer speelde vanavond (dinsdag) op De Herdgang met 1-1 gelijk tegen de Eindhovense talentenploeg. 

Het regent in Eindhoven. En hard ook. Regen? Nee, allerminst! Schoten, dat wel. Van spelers van Jong FC Utrecht, voornamelijk. Met name in een fase na de rust, die zeker een kwartier duurt, walsen de Utrechtse beloften als het ware over de talenten van Jong PSV heen. Het ene schot is amper gelost, de ene corner is nog maar net genomen, of er volgt alweer een nieuwe doelpoging of een nieuwe hoekschop. Keeper Maxime Delanghe van de Eindhovense ploeg maakt overuren. 

Schoten, schoten en nog eens… schoten!
En dat doet de sluitpost met verve. Of het nu Daniel Arzani is die hem onder vuur neemt, of Othmane Boussaid, of de op voor hem vertrouwd terrein teruggekeerde Justin Lonwijk, of de man in vorm Jeredy Hilterman - acht keer schiet hij raak in de zeven potjes die aan het treffen in de Lichtstad voorafgaan - of brutaal mee naar voren gekomen verdedigers zoals Djevencio van der Kust en Sylian Mokono: steeds heeft de Belgische goalie van Jong PSV een antwoord paraat; of ontbreekt het de schoten aan richting.

Drie keer het aluminium
In drie gevallen is van geen van die twee scenario’s sprake en is het het houtwerk dat Jong FC Utrecht van scoren weerhoudt. Dat gebeurt voor het eerst in de eerste helft. Vanuit een hoek waarvan je zou zeggen dat het onmogelijk is om de bal überhaupt richting doel te krijgen, knalt captain Hilterman het speeltuig snoeihard vol op de kruising. Lonwijk, na de break, is de tweede Jong FC Utrecht-speler die het aluminium teistert. Hij schiet de bal op de lat. De derde poging waarbij keeper Delanghe wordt geholpen door het doel dat hij verdedigt, komt op naam van Arzani. De Socceroo produceert een prachtig schot dat er in de verre hoek in lijkt te gaan - maar de paal voorkomt het.

Tielemans bepaalt eindstand met z’n eerste profgoal
Jong PSV slaagt erin om tijdens een spaarzame tegenaanval het net te vinden, dik tien minuten na de rust. Invaller Mathijs Tielemans is met zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal de plaaggeest van Jong FC Utrecht: 1-1.

Van der Kust bezorgt Utrechters voorsprong en zichzelf primeur
Gelukkig voor de Domstedelingen is Tielemans niet de enige speler die die dag z’n eerste goal in het profvoetbal scoort. Dat vinkje wordt ook gezet door Van der Kust. De linksback van Jong FC Utrecht opent met een mooi afstandsschot na een dik half uur spelen de score in het verlaten PSV-stadionnetje: 0-1.

Volgende uitdaging: Telstar-thuis
De overwinning die de manschappen van Plugboer verdienen, komt er niet. Daarmee komt er een einde aan een zegereeks van Jong FC Utrecht, die is uitgekomen op drie partijen; toch al goed voor een record. De ongeslagen serie is door de remise in Noord-Brabant natuurlijk wel voortgezet. Een volgende kans om die reeks uit te breiden krijgt Jong FC Utrecht aanstaande maandag. Dan komt Telstar op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. Die pot begint aan de Koningsweg in Utrecht om 18.45 uur. 

Jong PSV - Jong FC Utrecht 1-1 (0-1)
33.
Djevencio van der Kust 0-1
57. Mathijs Tielemans 1-1

Gele kaart: Mohammed Amin Doudah (Jong PSV).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Sam Dröge.

Opstelling Jong PSV:
Maxime Delanghe; Shurandy Sambo, Tijn Daverveld (82. Luis Felipe), Mees Kreekels, Dennis Vos; Mohammed Amin Doudah, Mathias Kjølø; Richard Ledezma (46. Fode Fofana), Cheick Touré (46. Mathijs Tielemans); Kristófer Kristinsson, Joël Piroe (69. Yorbe Vertessen).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Sylian Mokono, Reda Akmum, Christopher Mamengi, Djevencio van der Kust; Justin Lonwijk, Othmane Boussaid, Hicham Acheffay; Daniel Arzani (89. Tim Pieters), Jeredy Hilterman, Moussa Sylla.