Jong FC Utrecht kruist degens met Roda JC Kerkrade

09 november 2020

Beloftenploeg vervolgt puntenjacht in Keuken Kampioen Divisie op Zoudenbalch.

Jong FC Utrecht speelt vanavond (maandag) tegen Roda JC Kerkrade. De Utrechtse beloftenploeg, ditmaal onder leiding van Ab Plugboer, vervolgt de puntenjacht op Sportcomplex Zoudenbalch om 21.00 uur.

Negen punten staan er inmiddels op de teller van Jong FC Utrecht; voldoende voor een veertiende plaats op de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst; en dat dan ook nog in de wetenschap dat alle dertien hoger geklasseerde ploegen tenminste één, maar in sommige gevallen op dit moment zelfs twee wedstrijden meer hebben gespeeld dan de Utrechtse beloftenploeg. Dat biedt, kortom, perspectief op verdere positieverbetering.

Nog geen punten op Zoudenbalch
Het eigenaardige aan die negen verzamelde punten, is dat ze allemaal in uitpartijen zijn gescoord. Jong FC Utrecht won op bezoek bij FC Volendam (0-1), Go Ahead Eagles (2-3) en FC Dordrecht (0-3). Op Sportcomplex Zoudenbalch lukte het de talentenploeg uit de Domstad nog niet punten te oogsten; er werd verloren van FC Eindhoven (1-2), Jong AZ (1-2), NAC Breda (0-2) en NEC (1-4). Jong FC Utrecht zal er alles aan gelegen zijn met die trend zo snel mogelijk te breken; idealiter vanavond al.

Koempels zeven duels zonder zege
Dat moet in dat geval dan dus gebeuren tegen Roda JC Kerkrade. De ploeg van trainer Jurgen Streppel begon behoorlijk voortvarend aan deze jaargang, maar heeft sinds 18 september niet meer gewonnen. Van de zeven wedstrijden uit die reeks verloren de Limburgers er drie, waaronder de TOTO KNVB Bekerderby tegen rivaal Fortuna Sittard. Het levert de Koempels voorlopig een tiende plaats op in het klassement van de Keuken Kampioen Divisie.

Twee keer raak
De vorige twee keer dat Jong FC Utrecht tegen Roda JC Kerkrade speelde, werd er gewonnen door de Utrechtse beloften. Afgelopen seizoen scoorden zij eerst een driepunter in het Parkstad Limburg Stadion (1-3), om vervolgens, begin dit kalenderjaar, ook op eigen veld van de geel-zwarten te winnen: 2-1.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd Jong FC Utrecht – Roda JC Kerkrade begint vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 21.00 uur. Het duel wordt rechtstreeks uitgezonden op FOX Sports. Via Twitter doet FC Utrecht bovendien live verslag van het Keuken Kampioen Divisie-onderonsje.