Jong FC Utrecht klaar voor Helmondse horde

20 november 2020

Beloftenploeg speelt vanavond (vrijdag) Keuken Kampioen Divisie-thuiswedstrijd tegen Helmond Sport.

Het beloftenteam van FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. De bal gaat om 21.00 uur rollen op Sportcomplex Zoudenbalch, waar drie Keuken Kampioen Divisie-punten te verdienen zijn.

Jong FC Utrecht is klaar voor de Helmondse horde, zo mag je stellen op basis van de recente resultaten. De ploeg van Ab Plugboer won de vorige twee partijen die het speelde. Aan de Utrechtse Koningsweg werd het ambitieuze Roda JC Kerkrade gevloerd (2-0) en in het Riwal Hoogwerkers Stadion denderden de Domstedelingen over FC Dordrecht heen: 0-3. Dankzij die driepunters zijn de talenten uit Utrecht opgeklommen naar plek 14 in de Keuken Kampioen Divisie. En dat met ‘slechts’ tien wedstrijden op de teller; er zijn ploegen die al dertien duels hebben gespeeld deze jaargang.

Een Utrechtse topscorer in Helmond
Helmond Sport heeft net als Jong FC Utrecht twaalf punten verzameld, maar daar hadden de Brabanders twee duels meer voor nodig dan de Utrechters. Het team van Wil Boessen is bezig aan een sterke reeks en al drie speelrondes ongeslagen. Na remises tegen MVV Maastricht op 30 oktober en NEC op 6 november, volgde afgelopen week – op 13 november – een 2-1 zege op Excelsior. Slechts één Helmond Sport-voetballer maakte deze jaargang meer doelpunten namens de rood-zwarten uit Noord-Brabant dan oud-speler van Jong FC Utrecht Karim Loukili. Dat is Jelle Goselink uit het Utrechtse Maarssenbroek, die met drie doelpunten op dit moment de clubtopscorer van de Helmonders is.

Taaie tegenstander
Helmond Sport blijkt voor Jong FC Utrecht een taaie tegenstander te zijn. De talenten uit de Domstad wonnen sinds ze toetraden tot de Eerste Divisie in het seizoen 2016/2017 slechts één keer van de Brabanders. Dat was tijdens de eerste onderlinge ontmoeting, op 30 september 2016. Het was toen Sylla Sow die de enige goal van de partij maakte (1-0). Sindsdien werd het vier keer gelijk (drie maal 1-1, en een keer 0-0) en wonnen de Helmonders twee keer het onderonsje; in beide gevallen met 2-0.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd Jong FC Utrecht – Helmond Sport begint vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 21.00 uur. FC Utrecht doet van de partij rechtstreeks verslag via Twitter. Bovendien wordt de match live uitgezonden op kanaal 4 van FOX Sports. De uitzending begint om 20.50 uur.