FC Utrecht spreekt schande van incident met supporter

08 november 2020

FC Utrecht heeft vandaag (zondag) kennisgenomen van een incident in het stadion, waar een supporter plaats heeft genomen achter de FOX Sports-desk en daar ontoelaatbare woorden sprak. Dit incident is gefilmd en circuleert op diverse social media. De club spreekt schande van dit incident, keurt het ten zeerste af en veroordeelt de kwestie.

Direct nadat de club op de hoogte was van het incident heeft zij contact gehad met het Openbaar Ministerie en de supporter in kwestie. Hierna heeft de supporter zich bij de politie gemeld voor verhoor, wat automatisch opgevolgd gaat worden door een stadionverbod. Het feit dat deze supporter de kans kreeg om op deze plaats te geraken is ontoelaatbaar en wordt intern verder onderzocht.

FC Utrecht spreekt schande van de actie van deze supporter, die ruim voor de wedstrijd de kans kreeg om een extra spandoek op te hangen voor steun aan de selectie. Daarnaast wil FC Utrecht excuses maken aan FOX Sports, wiens platform ten onrechte gebruikt is voor deze ontoelaatbare uitingen.