FC Utrecht remiseert tegen PEC Zwolle

21 november 2020

Domstedelingen spelen 1-1 gelijk tegen de Zwollenaren.

Het MAC³PARK stadion was vanavond het strijdtoneel voor het duel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht. De Zwollenaren openen de score, maar door een treffer van Mimoun Mahi slepen de Domstedelingen er een punt uit.

Een uur op de klok en PEC Zwolle lijdt balverlies. Via Simon Gustafson komt de bal bij Gyrano Kerk. De buitenspeler van FC Utrecht gaat een één-tweetje aan met Mimoun Mahi. Door de uitstekende pass van Kerk kan Mahi direct doorlopen richting doelman Michael Zetterer. De spits van de FC uit de Domstad schiet de bal vervolgens feilloos in de verre hoek. Door zijn treffer zet de 26-jarige aanvaller de einduitslag op het scorebord: 1-1.

Openingstreffer
PEC Zwolle opent vanavond de score. Na een klein half uur spelen draait Immanuel Pherai weg bij zijn directe tegenstander. De vleugelspeler van PEC ziet Mustafa Saymak vrij staan aan de rand van het Utrechtse zestienmetergebied. De middenvelder neemt de bal aan besluit om een afstandsschot af te vuren. Via de rug van Django Warmerdam eindigt de bal zeer ongelukkig in het doel van Maarten Paes: 1-0.

Janssen
Voor Willem Janssen zou het treffen met PEC Zwolle een mooie wedstrijd moeten worden. De 34-jarige verdediger staat voor het eerst sinds 17 januari 2020, toen FC Utrecht ook op bezoek kwam in Zwolle, weer in de basis in het elftal van trainer/coach René Hake. De aanvoerder van de FC uit de Domstad moet na een klein half uur het veld geblesseerd verlaten. Justin Hoogma is zijn vervanger.

Zetterer sta in de weg
De doelman van PEC Zwolle is vandaag een flinke sta in de weg. De goalie voorkomt met een aantal uitstekende acties dat FC Utrecht in de eerste helft tot scoren komt. Na een mooie pass van Maarten Paes is het de 25-jarige doelman die zijn doel uit sprint om te voorkomen dat Bart Ramselaar gevaarlijk kan worden. Ook op het schot van Simon Gustafson voorkomt de Duitser met een mooie snoekduik een Utrechtse treffer. Vlak voor het einde van de wedstrijd laat de stadionspeaker dan ook weten dat de goalie is gekozen tot man van de wedstrijd.

VAR
Video Assistent Referee Edwin van de Graaf moet vandaag een aantal keer in actie komen. Jesper Drost lijkt in de 70ste minuut de tweede treffer voor PEC Zwolle te maken. Van de Graaf bekijkt de beelden en constateert dat de invaller dat in buitenspelpositie doet. Even later ontvangt Thomas Lam de rode kaart van scheidsrechter Danny Makkelie. De leidsman wordt door Van de Graaf geadviseerd om naar het scherm te komen. Na het zien van de beelden besluit Makkelie om zijn beslissing terug te draaien.

Volgende wedstrijd
FC Utrecht komt volgende week zondag weer in actie. Op die nemen de Domstedelingen het op tegen Feyenoord. Om 14.30 uur wordt er die dag in de Kuip afgetrapt voor het Eredivisieduel met de Rotterdammers. Feyenoord speelt morgen (zondag) een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

PEC Zwolle – FC Utrecht 1-1 (1-0)
32. Mustafa Saymak 1-0
59. Mimoun Mahi 1-1

Gele kaarten: Tommy St. Jago (FC Utrecht), Kenneth Paal (PEC Zwolle), Dean Huiberts (PEC Zwolle), Thomas Lam (PEC Zwolle), Simon Gustafson (FC Utrecht), Eljero Elia (FC Utrecht).

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Opstelling PEC Zwolle:
Michael Zetterer; Sal van Wermeskerken, Sam Kersten (76. Marc Olivier Doué), Thomas Lam, Kenneth Paal; Dean Huiberts (67. Dean Huiberts), Yuta Nakayama, Mustafa Saymak (67. Rico Strieder); Eliano Reijnders (81. Mike van Duinen), Slobodan Tedić, Immanuel Pherai

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Giovanni Troupée, Tommy St. Jago, Willem Janssen (26. Justin Hoogma), Django Warmerdam; Adam Maher, Joris van Overeem (77. Sander van de Streek), Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Mimoun Mahi (77. Adrián Dalmau), Bart Ramselaar (86. Eljero Elia)