Einde ongeslagen reeks voor Jong FC Utrecht

30 november 2020

Beloftenploeg verliest in slotfase van Telstar.

Er is vanavond (maandag) een einde gekomen aan de ongeslagen reeks van Jong FC Utrecht. Na vier partijen zonder nederlaag verloor de beloftenploeg van Telstar. Jong FC Utrecht kwam snel op voorsprong door een doelpunt van Jeredy Hilterman, maar in de slotfase trok Telstar de wedstrijd naar zich toe: 1-2. 

Een voorzet? Een schot? Zeg het maar! De bal van Justin Lonwijk komt aan bij Jeredy Hilterman, die precies weet wat hij dan moet doen: scoren. Al glijdend ziet hij zijn inzet in het net verdwijnen: 1-0. Na zes minuten staat Jong FC Utrecht al op voorsprong tegen Telstar, toch wel de angstgegner van Jong FC Utrecht, als je kijkt naar de onderlinge resultaten.


Lang kan Jong FC Utrecht niet van die voorsprong genieten. Een kwartier later kopt de Amerikaan Sebastian Soto de bal bij het andere doel binnen. In de verre hoek achter Thijmen Nijhuis. En dus staat het weer gelijk op een regenachtig Sportcomplex Zoudenbalch: 1-1.

Regenbuien

De regenbuien die voor de wedstrijd begonnen zijn, blijven aanhouden, er lijkt geen einde aan te komen. Het veld wordt zwaarder te bespelen, maar tóch blijven daar de kansjes aan beide kanten komen. Wat te denken van de pogingen van Othmane Boussaid en Moussa Sylla? Eerstgenoemde vuurt naast, de Fransman Sylla vindt keeper Schendelaar op zijn weg.

Balans

Amper op het veld na de rust wordt de stand in een andere statistiek uit balans gehaald, namelijk die van het aantal spelers op het veld. Christopher Mamengi trekt zijn tegenstander naar de grond, kijkt omhoog en ziet scheidsrechter Smit een rode prent tevoorschijn halen. 10-11, althans in het aantal spelers dan. En ook daar komt – net als bij de statistiek ‘doelpunten’ – al snel weer verandering in. Amper een kwartier later komt Amerikaan Sebastian Soto van achter inglijden bij Denso Kasius. Hij krijgt diezelfde rode prent te zien als Mamengi. Statistiek wederom gelijk getrokken.

Maar, blijven de ploegen dan in balans? Helaas – voor de Utrechters – niet. Vlak voor tijd weet de ingevallen Glynor Plet binnen te koppen. Dat maakt hem de maker van de 1-2, maar nog belangrijker voor hem en zijn team: matchwinner. Een einde aan de ongeslagen reeks wedstrijden voor Jong FC Utrecht, nog geen einde aan de negatieve reeks van Jong FC Utrecht tegen sc Telstar.

Niet lang treuren

Lang hebben de mannen van trainer/coach Ab Plugboer niet om te treuren. Aankomende vrijdag staat een uitwedstrijd in Almere op het programma. Jong FC Utrecht neemt het dan op tegen nummer twee van de Keuken Kampioen divisie: Almere City FC.

Jong FC Utrecht - Telstar 1-2 (1-1)
6. Jeredy Hilterman 1-0
21. Sebastian Soto 1-1
86. Glynor Plet 1-2

Gele kaarten: Shayne Pattynama (Telstar)
Rode kaart: Christopher Mamengi (FC Utrecht) Sebastian Soto (Telstar)
Toeschouwers: 0.
Scheidsrechter: Nick Smit.

Opstelling Jong FC Utrecht:

Thijmen Nijhuis; Mark Pabai, Reda Akmum, Christopher Mamengi, Djevencio van der Kust (67. Heritier Deyonge); Justin Lonwijk, Odysseus Velanas, Othmane Boussaid; Hicham Acheffay (51. Denso Kasius), Jeredy Hilterman (67. Tim Pieters), Moussa Sylla.

Opstelling Telstar:

Jasper Schendelaar; Ilias Bronkhorst, Frank Korpershoek (46. Yael Liesdek), Benaissa Benamar, Redouan el Yaakoubi, Shayne Pattynama; Daniel Adshead (71. Cas Dijkstra), Anass Najah, Sven van Doorm (78. Rashaan Fernandes); Sebastian Soto, Gyliano van Velzen (78. Glynor Plet).