Eerherstel voor FC Utrecht in de eDivisie

26 november 2020

Utrechtse eSporters tonen veerkracht met overwinningen op FC Twente en Willem II.

De eSports-ploeg van FC Utrecht heeft zich knap hersteld van de twee nederlagen die het leed in de eerste twee speelrondes van dit seizoen in de eDivisie. In twee doelpuntrijke wedstrijden waren Jaey Daalhuisen en Melvin Boere in speelronde drie en vier namelijk te sterk voor de eSporters van FC Twente en Willem II.

FC TWENTE – FC UTRECHT
FC Twente houdt in de beginfase van de wedstrijd geduldig de bal in de ploeg. Toch opent Jaey Daalhuisen namens FC Utrecht de score. De Nieuwegeiner schiet de bal met zijn spits beheerst achter de Twentse doelman: 0-1. Vlak voor rust verdubbelt Daalhuisen de score: 0-2. In de tweede helft zijn de rollen omgedraaid. Brent Weerink laat zich van zijn beste kant zien en weet een 0-2 achterstand om te draaien in een 3-2 voorsprong voor de Tukkers. Daalhuisen laat zich niet zomaar uit het veld slaan en tekent voor het slotakkoord: 3-3.

Ook Melvin Boere begint sterk aan zijn duel. In de vijfde minuut zet de eSporter van FC Utrecht de ploeg uit de Domstad op voorsprong: 0-1. In de 25ste minuut lijkt Boere het duel op slot te gooien. Na een schitterende aanval schiet hij de bal in de korte hoek achter de Twentse doelman: 0-2. De Twentenaren leggen zich echter niet zomaar neer bij een nederlaag. De eSporter van FC Twente, Enis Tokdemir, komt kort na rust terug tot 2-2. In de slotfase gaat Boere nog vol voor de overwinning. Na een goede steekpass krijgt Boere een niet te missen kans en schiet hij FC Utrecht naar de eerste overwinning van dit seizoen in de eDivisie: 2-3.

Brent Weerink – Jaey Daalhuisen 3-3;
Enis Metin Tokdemir – Melvin Boere 2-3;
Eindstand: 5-6.

WILLEM II – FC UTRECHT
Top 200-speler Melvin Boere begint moeizaam aan de wedstrijd. Na een half uur spelen zet Tim van Doleweerd de Tilburgers op voorsprong: 1-0. Daarna is het Boere die de wedstrijd controleert. Vlak voor rust tekent hij voor de gelijkmaker en daarna dendert hij door naar een 1-3 voorsprong. Er lijkt niks aan de hand voor de eSports-ploeg van FC Utrecht, maar wanneer Willem II in de 80ste minuut de 2-3 maakt, wordt het toch nog spannend. Boere weet de voorsprong niet vast te houden en Willem II komt zelfs terug tot 3-3.

In de tweede wedstrijd duurt het even voordat één van de mannen hun naam op het scorebord weet te zetten. Vlak voor de rust zet Sem van den Hoof Willem II op voorsprong: 1-0. Met snel aanvalsspel gaat Jaey Daalhuisen op zoek naar de gelijkmaker en met succes. In de 55ste minuut zet hij FC Utrecht weer naast de Tilburgers: 1-1. Daalhuisen is echter niet van plan om met een gelijkspel genoegen te nemen. In de 70ste minuut schiet Daalhuisen vanaf randje zestien de bal in het Tilburgse doel: 1-2. De Tilburgers gaan op zoek naar de gelijkmaker, maar het is Daalhuisen die met een skillmove de Tilburgse verdediging het bos in stuurt en voor de 1-3 tekent.

Tim van Doleweerd – Melvin Boere 3-3;
Sem van den Hoof – Jaey Daalhuisen 1-3;
Eindstand 4-6.

Vooruitblik
Volgende week staan speelronde 5 en 6 op het programma. De eSporters van de club uit de Domstad nemen het dan op tegen Vitesse en RKC Waalwijk. In speelronde 3 kwamen Vitesse en RKC Waalwijk nog tegen elkaar in actie. Deze wedstrijd eindigde in een 4-3 overwinning voor de ploeg uit Arnhem.