Beloftenploeg gaat voor succes tegen Telstar

30 november 2020

Utrechtse talenten willen sterke serie goed vervolg geven.

Jong FC Utrecht speelt vanavond (maandag) een Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Telstar. Het duel met de Witte Leeuwen begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 18.45 uur.

Het treffen tussen Jong FC Utrecht en Telstar is een duel van reeksen. Om te beginnen, de serie die menig Utrechter vrolijk zal stemmen: de ongeslagen rits van immiddels vier wedstrijden van Jong FC Utrecht. De talentenploeg van trainer/coach Ab Plugboer won achtereenvolgens van FC Dordrecht, Roda JC Kerkrade en Helmond Sport en speelde afgelopen week ondanks een enorm veldoverwicht en surplus aan kansen in Eindhoven met 1-1 gelijk tegen PSV. Dankzij die knappe serie zijn de beloften uit de Domstad behoorlijk gestegen op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie en zijn ze volop verwikkeld in de strijd om de tweede periodetitel.

Witte Leeuwen? Zwart beest!
Maar dan die andere serie. Die van onderlinge duels tegen Telstar. Die kleurt donkerrood. Zes keer op rij al verloor de beloftenploeg van FC Utrecht van de Witte Leeuwen, en in de laatste vijf gevallen slaagden de Domstedelingen er zelfs niet eens in een doelpunt te maken; 2-0, 0-1, 2-0, 1-0 en 0-1 zijn de uitslagen van de vorige vijf ontmoetingen; steeds in het voordeel van Telstar dus, dat met recht het zwarte beest van Jong FC Utrecht kan worden genoemd.

Op 19 december 2016 lukte het
De enige keer dat Jong FC Utrecht erin slaagde Telstar te verslaan, was de allereerste keer dat beide ploegen in de Eerste Divisie tegenover elkaar stonden. Dat was op 19 december 2016, en toen werd het op Zoudenbalch 2-1 voor de Utrechters. Gyrano Kerk opende destijds de score, Sylla Sow verdubbelde de marge. Een tegentreffer van Oussama Zamouri mocht de Utrechtse pret niet drukken, die dag.

Vier oude bekenden in Telstar-selectie
Telstar won dit seizoen tot nu toe vijf competitiepartijen, waarvan twee op vreemde bodem. Die zeges werden allebei geboekt in september, bij respectievelijk FC Eindhoven (2-3) en Excelsior (1-2). Met zes doelpunten is Ilias Bronkhorst momenteel clubtopscorer van de Witte Leeuwen. Shayne Pattynama is degene die de meeste assists op zijn naam heeft staan bij het team uit Velsen-Zuid: drie stuks. Pattynama is een van de vier oud-spelers van (Jong) FC Utrecht in de selectie van de ploeg van Andries Jonker. Ook Anthony Berenstein, Gyliano van Velzen en Redouan El Yaakoubi hebben een verleden bij FC Utrecht.

Volg de wedstrijd live via FOX Sports en Twitter
De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Jong FC Utrecht – Telstar begint vanavond (maandag) om 18.45 uur. Het duel wordt rechtstreeks op de buis gebracht door FOX Sports en via Twitter doet FC Utrecht live verslag.