Beloftenploeg boekt eerste thuisoverwinning

09 november 2020

Jong FC Utrecht wint met 2-0 van Roda JC Kerkrade

Sportcomplex Zoudenbalch was vandaag (maandag) het strijdtoneel voor het duel in de Keuken Kampioen Divisie tussen Jong FC Utrecht en Roda JC. Door doelpunten van Othmane Boussaid en Tim Pieters winnen de Domstedelingen, onder leiding van Ab Plugboer, met 2-0 van de Limburgers. 

Doelman Miguel Santos, van Roda JC, aan de bal. Een kijkje op de klok leert ons dat er nog minimaal tien minuten te spelen zijn. Tussenstand op de moment? 1-0 in het voordeel van Jong FC Utrecht. Het balbezit van Roda JC is van korte duur. Xander Lambrix wordt goed onder druk gezet door Hicham Acheffay. De middenvelder geeft vervolgens een steekpass op de diep gelopen Tim Pieters. De 19-jarige Utrechter schuift de bal keurig achter de doelman: 2-0. Wedstrijd beslist.

Treffer Boussaid
Lang lijkt het erop dat de beide ploegen met een 0-0 tussenstand de kleedkamers in gaan. Twee minuten voordat scheidsrechter Jesse Rozendal op zijn fluit blaast brengt Othmane Boussaid daar verandering in. De Belg ontvangt een heerlijke bal van linksback Héritier Deyonge. De middenvelder maakt een actie aan de rand van het Limburgse zestienmetergebied, passeert met een schaar zijn tegenstander, trekt naar binnen en haalt uit. De 20-jarige Belg ziet zijn schot, met een krul, heerlijk in de verre hoek eindigen: 1-0.

Debuut Plugboer
Voor Ab Plugboer was het treffen met Roda JC Kerkrade zijn terugkeer als oefenmeester van Jong FC Utrecht. De 56-jarige Edammer stond in het seizoen 2013/2014 ook al aan het roer bij de beloftenploeg van FC Utrecht. Debuteren met een overwinning, dat is altijd lekker.

Thuisoverwinning 
De 2-0 zege van Jong FC Utrecht betekent ook de eerste thuisoverwinning van de beloftenploeg dit seizoen. De laatste overwinning op Sportcomplex Zoudenbalch dateert van 24 februari 2020. De Domstedelingen versloegen FC Volendam destijds met 2-0. 

Interlandbreak
Het zal nog een tijd duren, voordat de mannen van Plugboer weer in actie komen. Vanwege de interlandbreak staat het eerstvolgende duel van Jong FC Utrecht gepland op vrijdag 20 november. Op die dag nemen de Domstedelingen het op tegen Helmond Sport. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt op Sportcomplex Zoudenbalch.

Jong FC Utrecht - Roda JC 2-0 (1-0)
43. Othmane Boussaid 1-0
80. Tim Pieters 2-0

Gele kaarten: Othmane Boussaid (Jong FC Utrecht), Stefano Marzo (Roda JC), Thijmen Nijhuis (Jong FC Utrecht), Christopher Mamengi (Jong FC Utrecht).

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Jesse Rozendal

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono, Reda Akmum, Christopher Mamengi, Héritier Deyonge (62. Djevencio van der Kust); Justin Lonwijk (71. Raymond Huizing), Hicham Acheffay, Othmane Bousaid; Tim Pieters, Jeredy Hilterman, Daniel Arzani (86. Mohamed Mallahi)

Opstelling Roda JC:
Miguel Santos; Stefano Marzo, Kees Luijckx, Xander Lambrix, Amir Absalem; Danny Bakker, Niek Vossebelt (46. Robert Klaasen), Patrick Pflücke (81. Benjamin Bouchouari); Jordy Croux (46. Thijmen Goppel), Erik Falkenburg (69. Michalis Loannou), Roland Alberg (46. Fabian Serrarens)