Beloftenploeg boekt derde overwinning op rij

20 november 2020

Jong FC Utrecht verslaat Helmond Sport met 2-1.

Sportcomplex Zoudenbalch was vanavond (vrijdag) het strijdtoneel voor de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen Jong FC Utrecht en Helmond Sport. Dankzij een vroeg doelpunt van Odysseus Velanas en een late treffer van Jeredy Hilterman winnen de Domstedelingen met 2-1.

Een ongekend spannende slotfase. Zo mag je de laatste minuten van de wedstrijd tussen Jong FC Utrecht en Helmond Sport omschrijven. Het tempo ligt hoog. Kansen genoeg. Maar de tussenstand? Nog steeds 1-1. Totdat Oussama Alou de bal verovert. De invaller ziet in de kleine ruimte Jeredy Hilterman weglopen. De spits van Jong FC Utrecht neemt de bal aan en schuift ‘m vervolgens achter doelman Stijn van Gassel. Met nog maar enkele minuten op de klok komt Jong FC Utrecht op voorsprong.

Openingsgoal
De talenten van de FC uit de Domstad komen vandaag goed uit de startblokken. De Domstedelingen zoeken direct na de aftrap de aanval op. Tim Pieters ontvangt de bal aan de rand van het Brabantse zestienmetergebied. De vleugelspeler van Jong FC Utrecht geeft een lage voorzet richting zijn teamgenoten voorin. Die voorzet komt terecht bij Odysseus Velanas. De linksvoor van Jong FC Utrecht twijfelt niet en haalt uit. Na 27 seconden komen de Domstedelingen al op voorsprong: 1-0. Voor Velanas is het zijn elfde doelpunt in de Keuken Kampioen Divisie.

100 keer Velanas
Het duel met Helmond Sport is voor Velanas, los van zijn vroege openingstreffer, een memorabele. De 22-jarige doelpuntenmaker speelt vandaag zijn 100ste wedstrijd in het betaald voetbal. Velanas kwam met Jong FC Utrecht 92 keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie. Ook bij de tegenstander van vandaag, Helmond Sport, kwam de middenvelder 6 keer in actie. 2 keer maakte Velanas zijn opwachting in het eerste elftal van FC Utrecht.

Gelijkmaker
Na een klein half uur spelen brengt Helmond Sport de score weer op gelijke hoogte. Jeff Stans bereikt Karim Loukili. De buitenspeler van Helmond Sport maakt een actie buiten het zestienmetergebied van de Domstedelingen. De oud-speler van Jong FC Utrecht ziet Lance Duijvestijn vrij staan en legt de bal klaar voor de middenvelder uit Wateringen. Met zijn rechter schuift Duijvestijn ‘m in de onderhoek achter doelman Thijmen Nijhuis: 1-1.

Jong PSV
De mannen van trainer/coach Ab Plugboer komen aankomende dinsdag alweer in actie. De talenten van de FC uit de Domstad nemen het op die dag op tegen de leeftijdsgenoten van PSV. Om 18.45 uur wordt er op sportpark De Herdgang afgetrapt voor het duel in de Keuken Kampioen Divisie tussen Jong PSV en Jong FC Utrecht.

Jong FC Utrecht – Helmond Sport 2-1 (1-1)
1. Odysseus Velanas 1-0
25. Lance Duijvestijn 1-1
88. Jeredy Hilterman 2-1

Gele kaarten: Tim Pieters (Jong FC Utrecht), Justin Lonwijk (FC Utrecht), Maxime de Bie (Helmond Sport), Boyd Reith (Helmond Sport).

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Robin Hensgens

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono, Reda Akmum, Christopher Mamengi, Héritier Deyonge (73. Djevencio van der Kust); Justin Lonwijk, Hicham Acheffay, Raymond Huizing; Tim Pieters (86. Oussama Alou), Jeredy Hilterman, Odysseus Velanas (59. Derensili Sanches Fernandes)

Opstelling Helmond Sport:
Stijn van Gassel; Boyd Reith, Guus Joppen, Alec van Hoorenbeeck, Dean van der Sluijs; Sander Vereijken, Jeff Stans (64. Maxime de Bie), Lance Duijvestijn; Gaétan Bosiers (71. Orhan Džepar), Jelle Goselink, Karim Loukili