Actie vanuit het Hart voor Voedselbank Utrecht

24 november 2020

Frans van Seumeren haalt producten op bij Albert Heijn.

Niemand minder dan Frans van Seumeren zat vanmiddag (dinsdag) achter het stuur van de spelersbus van FC Utrecht. De bus die de grootaandeelhouder van FC Utrecht (even) bestuurde, werd ingezet om lang houdbare producten op te halen bij het Albert Heijn-filiaal in winkelcentrum De Gaard, in de Utrechtse wijk Tuindorp Oost. “Dit is wat FC Utrecht hoort te zijn”, zei Van Seumeren over de gezamenlijke actie van zijn club en het AH-filiaal.

De Actie vanuit het Hart was dit keer gericht op de Voedselbank Utrecht, die zelf ook haar vrachtwagen naar De Gaard (het kortgeleden volledig gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum) had gestuurd. De voedselbanken, ook die in Utrecht, kampen structureel met tekorten. Vandaar dat FC Utrecht de Utrechtse Voedselbank regelmatig ondersteunt met ophaal- en doneeracties.

Opbrengst veiling shirts
Deze dinsdag bestond de Actie vanuit het Hart uit twee onderdelen. Allereerst kwam de opbrengst van de veiling van de door de FC Utrecht-spelers in de laatste thuiswedstrijd tegen Ajax gedragen shirts ten goede aan de Voedselbank. Op die shirts zat aan de voorzijde een badge van de 12e man, als blijk van waardering voor de supporters die bij de wedstrijd helaas niet aanwezig konden zijn. Hoofdsponsor T-Mobile, die zich erg betrokken voelt bij de maatschappelijke initiatieven van FC Utrecht, had die plek op het shirt eenmalig beschikbaar gesteld.

Voorkeur supporters voor Voedselbank
De veiling van de unieke shirts bracht een mooi bedrag op en de club peilde bij de achterban aan welk goed doel dat moest worden besteed. Bij de supporters bleek een grote voorkeur te bestaan voor het wederom ondersteunen van de Voedselbank. Dus heeft FC Utrecht van de opbrengst van de veiling voedselpakketten gekocht om die te doneren aan de Voedselbank Utrecht.

‘Een echt partnership’
“Geweldig, natuurlijk”, zei Ingrid Verkerk, project-coördinator bij de Voedselbank Utrecht. “De samenwerking met FC Utrecht is dit jaar uitgegroeid tot een echt partnership en daar zijn we erg blij mee.” Wekelijks probeert de Voedselbank zo’n zeshonderd gezinnen van voldoende eten en andere producten te voorzien. “En dat is vaak lastig”, legde ze uit. “Vooral aan lang houdbare producten komen we tekort. We zijn natuurlijk afhankelijk van wat we krijgen aangeboden en dan is zo’n actie van FC Utrecht voor ons prachtig.”

Sympathiek initiatief
Tom Mulder, supermarktmanager van het Albert Heijn-filiaal in De Gaard, vond het initiatief van de club zo sympathiek, dat hij de opbrengst van de veiling voor de Voedselbank verdubbelde aan etenswaren en lang houdbare producten. “We dragen de Voedselbank sowieso een warm hart toe en we zijn bovendien maatschappelijk partner van FC Utrecht”, zei hij. “Daardoor zijn de lijnen kort en kan er veel.”

‘Een geweldige actie’
Samen met medewerkers van Albert Heijn, de Voedselbank en FC Utrecht hielp Frans van Seumeren hoogstpersoonlijk om de producten (etenswaren en ook veel lang houdbare producten, zoals schoonmaakmiddelen) in de FC Utrecht-bus en de vrachtwagen van de Voedselbank Utrecht te laden. “Ik vind dit een geweldige actie en ben er echt trots op”, zei hij. “Dit is nou wat FC Utrecht hoort te zijn. Midden in de samenleving staan en gewoon je handen uit de mouwen steken voor een goed doel.” Maar Van Seumeren was ook enthousiast over de samenwerking met Tom Mulder. “Prachtig toch dat dit AH-filiaal de opbrengst van de shirtjesveiling wilde verdubbelen? Bij elkaar levert dat een mooi bedrag op en daarmee kunnen we echt iets doen voor de Voedselbank.”

Snelle verdeling en zorgvuldige verspreiding
Nadat de wagens onder grote belangstelling van winkelend publiek waren volgeladen, werden de AH-producten en de al door de club aangeschafte voedselpakketten naar het centrale opslagpunt van de Voedselbank Utrecht gebracht. Daar wordt voor snelle verdeling en zorgvuldige verspreiding gezorgd onder gezinnen die vooral de lang houdbare producten heel goed kunnen gebruiken.

Heb jij ook iemand die je graag een hart onder de riem zou willen steken of wil bedanken, meld je aan via ons platform: www.fcutrecht.nl/actie