Actie vanuit het Hart dit keer in Woerden; chef-koks FC Utrecht koken voor revalidatiecentrum

13 november 2020

Vorige week donderdag werden met een Actie vanuit het Hart in Den Dolder, Driebergen en Utrecht drie échte FC Utrecht-supporters in het zonnetje gezet. Dit keer ging FC Utrecht op bezoek bij revalidatiecentrum Daan Theeuwes in Woerden. Speciaal voor de jonge bewoners hadden de chef-koks van FC Utrecht, Wilfred Versluis en zijn collega Johan Pietersen, een heerlijke maaltijd bereid.

Dagelijks zorgen de koks van FC Utrecht er voor dat de trainers en selectiespelers van de club niet alleen smakelijke, maar ook supergezonde maaltijden voorgeschoteld krijgen. Voor de aangevraagde Actie vanuit het Hart gingen de koks Wilfred en Johan afgelopen donderdag aan de slag om 25 maaltijden extra te bereiden, namelijk voor de jongeren en jongvolwassenen op de klinische afdeling van het Woerdense Daan Theeuwes Centrum. Dit keer werd er gebruik gemaakt van de ingrediënten van Maatschappelijk Partner John West in smaakvolle wraps en een salade. Om de betrokkenheid van John West te benadrukken stelde het bedrijf naast ingrediënten ook een John West-truck beschikbaar, waarmee de FC Utrecht-equipe (met in haar midden ook Edo Keuning, directielid van de club én Woerdenaar) donderdagmiddag vanaf Stadion Galgenwaard naar Woerden reed om de maaltijden af te leveren. Moe Pelupessy van John West was daarbij eveneens aanwezig, inmiddels een van de vaste gezichten bij de gezamenlijke acties.

‘Revalidatie vergt topsport’
In het revalidatiecentrum verblijven jongeren tussen de 16 en 35 jaar met zeer ernstig hersenletsel dat ze hebben opgelopen door ongelukken, zinloos geweld of een medische oorzaak. “Ze zijn maanden tot soms wel jaren meer dan vijf uur per dag bezig met een intensieve maatwerkrevalidatie”, schreef Ron van Domburg in zijn aanvraag bij FC Utrecht Maatschappelijk. “Daarmee krijgen ze een nieuwe kans, maar het vergt wel topsport van deze jongeren.” Het centrum is genoemd naar Daan Theeuwes, die als student in 2013 een ernstig scooterongeluk kreeg. Hij liep zwaar hersenletsel op, maar mede dankzij een ijzeren wil en doorzettingsvermogen lukte het hem verder te herstellen dan vooraf ooit voor mogelijk was gehouden.

Vrijwilliger
Van Domburg, een relatie van FC Utrecht Business en een trouwe supporter van de club, is sinds een jaar actief als vrijwilliger in het revalidatiecentrum. Bij toeval raakte hij op de wintersport eens in gesprek met iemand wiens dochter destijds in het Daan Theeuwes Centrum verbleef. Van Domburg hoorde welk goed werk in het centrum wordt verricht en dat ze daar altijd wel hulp kunnen gebruiken. Sindsdien is hij er vrijwilliger en legde hij nu het contact met FC Utrecht.

Supporters van uiteenlopende clubs
“Op de klinische afdeling verblijven ongeveer twintig jongeren, die op maandag al moeten aangeven wat ze de rest van de week ’s avonds willen eten”, liet Van Domburg aan FC Utrecht weten. “Daarom lijkt het mij superleuk om deze jongeren te verrassen met een maaltijd die speciaal voor hen vers zijn bereid door de koks van FC Utrecht.” Overigens komen de bewoners van het Daan Theeuwes Centrum uit het hele land en dus zijn er supporters van uiteenlopende clubs. “Maar dat zou deze Actie vanuit het Hart alleen maar mooier maken”, benadrukte Van Domburg. “Ik hoop dat jullie aan mijn verzoek kunnen voldoen.”

‘Koken vanuit het Hart’
Dat deed FC Utrecht in samenwerking met maatschappelijk partner John West graag en dus werd het dit keer ‘Koken vanuit het Hart’. Koks Wilfred en Johan maakten donderdag dezelfde gezonde en voedzame sportmaaltijd voor de jongeren in het revalidatiecentrum als ze de voetballers voorzetten. Immers, zoals Ron van Domburg al opmerkte: revalideren is óók topsport. Dat beaamde Danny Swinkels. De Brabander nam symbolisch namens alle andere revalidanten uit handen van kok Wilfred Versluis en financieel directeur Edo Keuning de maaltijden in ontvangst, net als een aantal bidons en voetballen die FC Utrecht had meegenomen voor de revalidanten. “Ik ben dan wel voor PSV, maar we nemen deze maaltijden met liefde aan”, zei Danny. Om zijn waardering verder te uiten zette hij een applaus in voor Wilfred en John West, maar hij begon met applaus voor Ron van Domburg. “Die verdient echt alle lof”, aldus de Brabander.

‘Met veel plezier’
“We doen dit graag en met veel plezier”, zei Edo Keuning in zijn reactie op Danny’s woorden. “We zijn blij dat we dit kunnen doen en ik ben ook persoonlijk verrast dat onze geste leidt tot zoveel positieve gevoelens hier.” Net als Danny Swinkels toonde ook Karel Nicolas, de directeur van het Daan Theeuwes Centrum, zich dankbaar voor het gebaar van FC Utrecht. “De jongeren hier zijn elke dag keihard aan het trainen om te proberen zich terug in de maatschappij te vechten”, zei Nicolas. “Onze medewerkers en vrijwilligers doen er ook alles aan om ze daarbij te helpen. Dan is het toch wel erg fijn als je van buitenaf wat steun krijgt. Dus FC Utrecht en John West, bedankt!”

Heb jij ook iemand die je graag een hart onder de riem zou willen steken of wil bedanken, meld je aan via ons platform: www.fcutrecht.nl/actie