PEC Zwolle en FC Utrecht stonden op 17 januari 2020 voor het laatst tegenover elkaar in de Eredivisie. De ploegen speelden die dag in Zwolle met 3-3 gelijk.

PEC Zwolle won slechts 1 in zijn laatste 13 ontmoetingen met FC Utrecht in alle competities.

In de laatste 2 uitduels met PEC Zwolle in de Eredivisie vielen in totaal 13 goals. In de 6 onderlinge ontmoetingen in Zwolle daarvoor vielen in totaal 14 goals.

PEC Zwolle won dit Eredivisieseizoen pas 1 keer. Alleen op 26 september thuis tegen Sparta Rotterdam pakte de ploeg van trainer John Stegeman de volle buit.

De Zwollenaren hebben de laatste 5 wedstrijden in de Eredivisie niet gewonnen. De laatste keer dat de ploeg 6 keer op rij niet won in de Eredivisie was tussen augustus en mei 2019. 

PEC Zwolle maakte dit Eredivisieseizoen in 3 van zijn laatste 4 thuisduels geen enkele goal

Mike van Duinen maakte in de Eredivisie al 5 doelpunten tegen FC Utrecht, dat daarmee na Heracles Almelo (8 goals) zijn meest favoriete tegenstander is. 

Bij de Zwollenaren komen we een bekende tegen. Rico Strieder speelde tussen 2015 en 2019 in totaal 87 Eredivisieduels voor FC Utrecht en scoorde daarin 3 keer. 

FC Utrecht bleef dit seizoen in zijn eerste 5 Eredivisieduels ongeslagen, maar pakte vervolgens geen enkel punt meer. 

De Domstedelingen wonnen dit kalenderjaar nog geen enkel uitduel in de Eredivisie. De laatste uitzege was een 3-1 overwinning op bezoek bij Heracles Almelo op 15 december 2019.

Simon Gustafson maakte al 6 Eredivisie goals tegen PEC Zwolle. De ploeg uit Zwolle is daarmee de meest favoriete tegenstander van de Zweed. Tegen geen enkele andere ploeg was vaker dan 3 keer trefzeker. 

Voor Mark van der Maarel kan het treffen met PEC Zwolle een bijzondere wedstrijd worden. De verdediger staat momenteel op 249 Eredivisiewedstrijden. Mocht Van der Maarel zaterdag in actie komen, dat bereikt hij de grens van 250 Eredivisiewedstrijden voor FC Utrecht. De verdediger kan daarmee de zevende speler worden die deze grens bereikt. 

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO