YouTube: de Top 5 van april 2020

02 mei 2020

Pietje maakt revival door, Samen Kijken valt goed in de smaak.

Samen Kijken, het initiatief van FC Utrecht waarbij memorabele wedstrijden uit het verleden integraal worden uitgezonden via het YouTube-kanaal van de club, valt goed in de smaak. Dat kan gesteld worden op basis van de kijkcijfers op FC Utrecht’s kanaal in de maand april; een maand waarin het toch al recordbrekende item over de Utrechtse zanger Pietje een ware revival doormaakte.

De in februari 2019 gepubliceerde video over Pietje Tomassen was al de best bekeken video aller tijden op FC Utrecht’s YouTube-kanaal, en was afgelopen maand goed voor nog eens ruim 41.000 views, het voorlopige totaal brengend op dik 388.000. Dat record is dus verder aangescherpt.

Maar het waren de Samen Kijken-video’s die goed waren voor de meeste kijktijd afgelopen maand. Zo werd de integrale uitzending van de bekerclash van dit seizoen tussen FC Utrecht en Ajax meer dan duizend uur bekeken. Ook diverse documentaires, die FC Utrecht uitserveerde in het kader van De Docu Weken, vielen goed in de smaak. Met name ‘Eén ding is zeker, Utrecht wint de beker!’ en ‘Van Tirana tot Anfield’ scoorden goed, qua kijkcijfers. 

De Top 5, qua views, was afgelopen maand als volgt:
1) PIETJE | 'De trainer herkende me ergens van'
2) SAMEN KIJKEN | FC Utrecht - Ajax (Halve finale TOTO KNVB Beker)
3) DOCU | Eén ding is zeker, Utrecht wint de beker!
4) DOCU | Van Tirana tot Anfield
5) SAMEN KIJKEN | FC Utrecht - Heracles Almelo (Memorial Match David di Tommaso)

Bekijk documentaires, reportages en meer op het YouTube-kanaal van FC Utrecht.