Worldwide: Scoren wordt nooit saai voor Vandenbergh

13 mei 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: Simon Makienok, Kevin Vandenbergh, Steve De Ridder en nog veel meer!

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag staan Simon Makienok, Dave Bulthuis, Lars Veldwijk, Kevin Vandenbergh, Steve De Ridder en Nacer Barazite in de schijnwerpers.

Simon Makienok is besmet met het coronavirus. De voor Dynamo Dresden spelende spits testte positief, ondanks het feit dat hij geen symptomen had. “Ik heb alle voorzorgsmaatregelen genomen die ik kon en toch gebeurde het”, schreef de voormalig aanvaller van FC Utrecht op zijn Instagram-account. Als gevolg van zijn positieve test moeten alle spelers en stafleden van de 2. Bundesligaclub uit het oosten van Duitsland in quarantaine. Op het tweede niveau van Duitsland wordt vanaf komend weekend weer gevoetbald, maar dus niet door Dynamo Dresden. Vanaf deze plek: beterschap, Simon!

Primeur voor Bulthuis
De Zuid-Koreaanse K League was afgelopen week één van de eerste competities ter wereld die weer begon, sinds de uitbraak van het coronavirus. De openingswedstrijd van het seizoen had de match moeten zijn waarin Lars Veldwijk de eerste Nederlandse prof werd die weer speelminuten maakte, maar de ex-voetballer van FC Utrecht moest vanwege een knieblessure verstek laten gaan. Zo kon het dat een dag later de primeur was voor Dave Bulthuis, die met zijn huidige ploeg Ulsan Hyundai met 4-0 won van Sanju Sangmu. Voormalig FC Utrecht-speler Bulthuis speelde de volledige partij en werd zo de eerste Nederlandse prof die weer speelminuten maakte sinds het begin van de coronacrisis.

Still going strong
Belgisch international van weleer Kevin Vandenbergh is still going strong! De aanvaller, wiens enige buitenlandse avontuur een passage bij FC Utrecht was, is als versterking gepresenteerd door K. Ramsel FC. Dat team speelt in de zogeheten Vierde Provinciale, op amateurniveau in België. “Mee bouwen aan een nieuwe ploeg en een goede groep vormen in dit nieuwe project”, omschrijft Vandenbergh zijn ambities. “En van daaruit kijken waar we uitkomen.” De spits komt over van SC Aarschot, waar hij in zijn eerste seizoen nog indruk maakte door in 30 partijen liefst 60 keer te scoren.

Bijzonder stadion vernoemd naar Steve De Ridder
Voormalig speler van FC Utrecht Steve De Ridder heeft bepaald niet alleen in Utrecht en omstreken indruk gemaakt. Zo is er naar de Belgische aanvaller, tegenwoordig spelend voor Sint Truiden, zelfs een heus stadion vernoemd in Gaanderen. Daar, in de Achterhoek, is in de achtertuin van voetballiefhebber René van Uem een heus ministadion verrezen. “Als je er goed beschouwd naar kijkt is het voor een buitenstaander misschien niet zo veel”, zegt Van Uem erover in De Gelderlander. “Wat hout, een beetje gras. Maar het heeft wel dat echte stadiongevoel.” De tribune van het Steve De Ridder Stadion telt 30 zitplaatsen – genummerd en wel – en er is ook een Youssef El Jebli-lounge, vernoemd naar een Utrechtse voetballer die tegenwoordig voor het Saoedi-Arabische Al Faisaly speelt.

Worldwide-serie gestart op YouTube
Afgelopen week kondigden we ‘m al vol trots aan: de videoserie Worldwide. In die reeks gaat verslaggever Corné in ’t Hout in gesprek met oud-spelers van FC Utrecht, die op dit moment in het buitenland spelen. In de eerste episode kwam Nacer Barazite uitgebreid aan het woord. De aanvaller, die tegenwoordig in Thailand voetbalt, ging onder meer in op de winnende penalty die hij scoorde in de legendarische finalewedstrijd van de play-offs om Europees voetbal tegen AZ en vertelde met veel plezier terug te denken aan zijn periode bij FC Utrecht. De video nog niet gezien? Bekijk ‘m hier! Oh, en vrijdag? Dan komt er weer een nieuwe Worldwide-video op YouTube!

Volgende week aflevering 85 van deze rubriek!