Worldwide: deze oud-spelers van FC Utrecht voetballen weer

27 mei 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: een overzicht van waar ter wereld de bal alweer rolt, en welke oud-spelers van FC Utrecht daarbij betrokken zijn.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: een overzicht van waar ter wereld de bal alweer rolt, en welke oud-spelers van FC Utrecht daarbij betrokken zijn.

Zuid-Korea
Eén van de eerste landen waar de voetbaldraad na het uitbreken van de coronacrisis weer werd opgepakt, was Zuid-Korea. Daar komen voormalig spelers van FC Utrecht Dave Bulthuis (Ulsan Hyundai) en Lars Veldwijk (Jeonbuk Hyundai Motors) uit in de hoogste divisie; de K League 1.

Duitsland
De eerste competitie die werd opgepakt waarvoor wereldwijd (zeer) veel aandacht was, was de Duitse. In de 1. Bundesliga en 2. Bundesliga wordt alweer gevoetbald. Werk aan de winkel dus voor oud-spelers van FC Utrecht Timo Letschert (Hamburger SV), Simon Makienok (Dynamo Dresden) en de door FC Utrecht aan SV Darmstadt 98 verhuurde Dario Dumic. Komend weekend gaat ook de 3. Liga weer beginnen. Daarin komt oud-speler van FC Utrecht Christian Dorda met KFC Uerdingen uit.

Denemarken
Morgen (donderdag) gaat de bal weer rollen in Denemarken. Voormalig FC Utrecht’er Kevin Conboy speelt daar in de hoogste divisie, met Esbjerg fB. Een divisie lager komen we Louis Nganioni tegen, voor wie met BK Fremad Amager de competitie ook wordt vervolgd.

(Wellicht) ook snel aan de bak
En dan zijn er nog competities die vermoedelijk ook weer snel gaan beginnen, maar waarover nog wat minder duidelijk is. Zoals de Super League in Zwitserland, waarin oud-spelers van FC Utrecht Lukas Görtler (FC St. Gallen), Ricky van Wolfswinkel (FC Basel) en Alexander Gerndt (FC Lugano) actief zijn, evenals de door FC Utrecht aan FC Basel verhuurde Emil Bergström. In Zweden mikken ze op een spoedige herstart, en dat volgen oud-spelers van FC Utrecht Tashreeq Matthews (Varbergs BoIS), Johan Mårtensson (Örebro SK) en Kevin van Kippersluis (AFC Eskilstuna) ongetwijfeld op de voet.

Rubin openhartig in videoserie Worldwide
Worldwide is niet alleen meer een reeks verhalen op FCUtrecht.nl, het is nu ook een interviewserie op YouTube. In de derde aflevering gaat verslaggever Corné in ’t Hout in gesprek met oud-speler van FC Utrecht Rubio Rubin, die zijn doelpunten tegenwoordig maakt in dienst van het Mexicaanse Dorados de Sinaloa. Bij die club was voetballegende Diego Armando Maradona zijn trainer. Daarover praat Rubin openhartig in de derde Worldwide-video, waarin hij onder meer ook ingaat op zijn vriendschap met Bart Ramselaar en zijn herinneringen aan zijn tijd bij FC Utrecht. De video nog niet gezien? Bekijk ‘m hier! Oh, en vrijdag? Dan komt er weer een nieuwe Worldwide-video op YouTube!

Volgende week aflevering 87 van deze rubriek!