Worldwide: 'Buitengewone' Strootman Champions League in

06 mei 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: Kevin Strootman, Cedric Badjeck, Dave Bulthuis en Lars Veldwijk.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: Champions League-voetbal voor Kevin Strootman, Cedric Badjeck treft Zohair Labyad in Doorwerth, mondiale aandacht voor Dave Bulthuis en Lars Veldwijk plus: een leuke aankondiging!

Met Olympique Marseille heeft Kevin Strootman zich geplaatst voor de Champions League. Zoveel is zeker nu de Franse Ligue 1 is beeindigd door de Franse voetbalbond, die Paris Saint-Germain tot kampioen heeft uitgeroepen met een score van 2,52. Op de tweede plaats van het klassement eindigde de formatie uit Marseille, die 2,00 scoorde; flink meer dan nummer drie Stade Rennes (1,79). Waar oud-speler van FC Utrecht Strootman zich met zijn ploegmakkers al stilletjes aan mag gaan verheugen op Champions League-voetbal, daar moeten de voetballers van Toulouse FC en Amiens SC een bittere pil slikken; die ploegen eindigden op de respectievelijk laatste en voorlaatste plek en in Frankrijk betekent dat nu, ondanks dat de competitie niet volledig is uitgespeeld: degradatie.

Strootman was onlangs het onderwerp van gesprek in een interview dat Eusebio di Francesco gaf aan een Italiaans medium. “Ik heb verkeerde keuzes gemaakt, maar de keuze waar ik het meeste spijt van heb is het vertrek van Strootman”, aldus de oud-trainer van Strootman bij AS Roma. “Hij is een buitengewone speler. Toen hij vertrok verloren we een enorme persoonlijkheid en dat uitte zich in onze resultaten. Die waren plotseling niet constant meer.” Dit seizoen speelde 45-voudig Nederlands international 25 Ligue 1-wedstrijden voor Olympique Marseille. Voor FC Utrecht kwam Strootman in 2011 16 keer uit, voordat hij vanuit de Domstad de overstap maakte naar PSV.

Badjeck wordt ploeggenoot van Labyad
“Goaltjes maken is mijn beroep”, zei Cedric Badjeck vorige week in een interview met HetGelderseVoetbal.nl. Met negen goals in twaalf duels namens SV DFS uit Opheusden was de oud-spits van FC Utrecht dit seizoen dan ook mooi op dreef, maar zijn club kondigde aan te stoppen met het spelen van prestatievoetbal en dus moest de aanvaller op zoek naar een nieuwe uitdaging. In Doorwerth heeft hij die gevonden. Badjeck gaat spelen voor DUNO, dat er naar zeggen van Badjeck een allrounder bij heeft gekregen: “Ik ben een garantie voor doelpunten en lig ik goed in de groep. Ik kan als valse linksbuiten spelen, als diepe spits of in een twee spitsensysteem”, aldus Badjeck, die in Doorwerth ploeggenoot wordt van onder anderen Zohair Labyad. Die Utrechter, je raadt het al, is de broer van oud-speler van FC Utrecht Zakaria Labyad.

Bulthuis en Veldwijk aan de bak
Vrijdag begint-ie: de K League 1. Precies: da’s de hoogste voetbaldivisie van Zuid-Korea. In de openingswedstrijd staat het Jeonbuk Hyundai Motors van oud-speler van FC Utrecht Lars Veldwijk tegenover Suwon Bluewings. Een dag later treedt voormalig FC Utrecht-voetballer Dave Bulthuis met Ulsan Hyundai aan tegen Sangju Sanmu. Voor de Zuid-Koreaanse voetbalcompetitie is veel meer buitenlandse interesse dan te doen gebruikelijk. Vanwege het feit dat er bijna nergens ter wereld wordt gevoetbald zijn sportzenders uit allerlei landen ineens genegen de wedstrijden uit de K League 1 live uit te zenden.

Goed nieuws!
Voor wie benieuwd is hoe het oud-spelers van FC Utrecht overal ter wereld vergaat: goed nieuws! Aanstaande vrijdag wordt namelijk de videorubriek Worldwide gelanceerd. In die rubriek gaat reporter Corné in ‘t Hout in gesprek met ex-voetballers van de FC uit de Domstad, die tegenwoordig in het buitenland actief zijn. De video’s als eerste zien? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van FC Utrecht!

Volgende week aflevering 84 van deze rubriek!