Willem Janssen overhandigt laptops aan Stichting JoU

19 mei 2020

Aanvoerder Willem Janssen van FC Utrecht heeft gisteren (maandag) de eerste lichting laptops overhandigd die zijn ingezameld via het platform www.doneereenleerkans.nl. Dit platform was een initiatief van de Stichting IT4Kids, waarvan de captain van FC Utrecht ambassadeur is. Janssen overhandigde symbolisch één laptop aan Paul van der Aa, directeur van Stichting Jongerenwerk Utrecht. Die ene laptop stond voor de in totaal dertig die vervolgens bij het buurthuis aan de Prins Bernhardlaan in het Utrechtse Zuilen uit het FC Utrecht-busje kwamen.

Stichting JoU zorgt ervoor dat de laptops terecht komen bij gezinnen met kinderen die zo’n apparaat nodig hebben voor school, maar daarover thuis niet kunnen beschikken. De eerste laptop was voor een 12-jarig meisje dat vanwege privacy redenen haar naam liever niet ziet vermeld. “De afgelopen tijd met het online onderwijs kon ik me aardig redden met mijn telefoon en ik kon soms ook wel de laptop van mijn oudere zus gebruiken, maar handig was dat natuurlijk niet”, zegt ze. “In het nieuwe schooljaar ga ik naar het Bonifatius College om daar VWO te doen en dan heb ik helemaal een laptop nodig. Hartstikke fijn dat ik er nu één heb.”

‘Tijd goed besteden’
Willem Janssen was blij dat hij namens FC Utrecht Maatschappelijk en IT4Kids de laptops kon overhandigen. “Veel kinderen zijn noodgedwongen thuis en kunnen dus niet naar school”, zei hij. “Het is mooi dat we ervoor kunnen zorgen dat ze hun tijd toch goed kunnen besteden. En ook als straks het online onderwijs misschien niet meer of veel minder nodig is, hebben die kinderen voor school toch echt een laptop nodig voor huiswerk en andere opdrachten.”

‘Fantastisch initiatief’
Paul van der Aa toonde zich blij met de samenwerking met FC Utrecht. “We hebben elk natuurlijk een heel andere rol in de samenleving, maar de overeenkomst is dat FC Utrecht en JoU allebei talent een kans willen geven en het beste voor hebben met de mensen in de stad”, aldus Van der Aa. “Ik vind dit een fantastisch initiatief, waarmee we gezamenlijk kinderen een duwtje in de rug kunnen geven. Zeker nu, in deze tijd van corona-gedoe, is het goed als ze merken dat er ook aandacht voor hen is, dat ze worden gezien. Het is mooi dat IT4Kids en FC Utrecht dat snappen.”

FC Utrecht's maatschappelijke tak zet de actie om laptops uit te reiken aan gezinnen die ze echt nodig hebben, de komende tijd voort, zowel in de stad Utrecht als in de regio.