Worldwide: Koninklijke ontmoeting voor Klok

18 maart 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: Marc Klok, Cyriel Dessers, Kevin van Kippersluis en Bart Vriends.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: Marc Klok verwelkomt koning Willem-Alexander en koningin Máxima en daarnaast updates over Cyriel Dessers, Kevin van Kippersluis en Bart Vriends.

‘Selamat datang di Indonesia.’ Die tekst, die zoveel betekent als ‘Welkom in Indonesië’, plaatste oud-speler van FC Utrecht Marc Klok vorige week bij een Instagram-foto. En dat was bepaald niet zomaar een kiekje. Nee, de foto was het bewijs van het feit dat Klok in hoogsteigen persoon het Nederlandse koninklijke paar, koning Willem-Alexander en koningin Máxima, persoonlijk mocht verwelkomen in de Nederlandse ambassade in Indonesië. Klok maakte van de bijzondere gelegenheid grif gebruik en maakte zelfs een selfie met de koning en koningin.

Dat juist Klok naar voren is geschoven voor een ontmoeting met koning Willem-Alexander en koningin Máxima, is bepaald geen toeval. De ex-speler van FC Utrecht is buitengewoon populair in het voetbalgekke Indonesië, waar hij tegenwoordig voor topclub Persija Jakarta speelt. In de Liga 1, het hoogste niveau, vertoeft Klok met zijn team op dit moment in de middenmoot. Veel zeggen doet dat nog niet; het seizoen is pas drie speelrondes onderweg.

Geen Nigeria-debuut voor Dessers
De maatregelen die over de hele wereld worden getroffen ter bestrijding van het Coronavirus, zorgen er ook voor dat Cyriel Dessers voorlopig niet zijn debuut zal maken in de nationale ploeg van Nigeria. Las je vorige week in deze rubriek nog over het feit dat de oud-spits van FC Utrecht voor het eerst was opgeroepen voor de Super Eagles; nu is bekend dat de interlands die eind deze maand gespeeld zouden worden tegen Sierra Leone niet doorgaan. Een volgende gelegenheid waarop Dessers zou kunnen debuteren is, ijs en weder dienende, op 1 juni. Die dag staat nu een interland tegen Benin gepland.

Van Kippersluis strijkt neer in Zweden
Voor de derde keer in een tijdsbestek van amper acht maanden is Kevin van Kippersluis bij een buitenlandse club gepresenteerd als aanwinst. Werd de oud-voetballer van FC Utrecht in augustus 2019 nog voorgesteld bij het Indonesische Persib Bandung en in januari van dit jaar geïntroduceerd door het Spaanse CD Badajoz, nu is de aanvaller neergestreken in Zweden. Daar gaat hij aan de slag bij AFC Eskilstuna. Die club komt uit in de Superettan, het tweede niveau van Zweden. Een oud-ploeggenoot van Van Kippersluis bij FC Utrecht kwam onlangs ook in het nieuws. Sparta Rotterdam maakte namelijk bekend het aflopende contract van Amersfoorter Bart Vriends te hebben verlengd.

Volgende week aflevering 77 van deze rubriek!