Het stormde, regende, hagelde deze zaterdag in Heerenveen. In die barre omstandigheden moest O17 deze zaterdag laten zien wat de overwinning van afgelopend weekeinde op Ajax waard was geweest. Vol goede bedoelingen begon de ploeg van trainer Rudy Jansen aan die klus. Na een prima eerste kwartier, was het echter de rest van de wedstrijd teleurstellend wat de ploeg liet zien. Het mocht dan ook de handen dichtknijpen dat rechterspits Juruël Bernadina in blessuretijd ervoor zorgde dat de Domstedelingen met de drie punten in de tas de terugreis konden aanvangen.

Zoals gezegd, begon O17 goed aan de wedstrijd. Al na twee minuten zorgde Elijah Velland voor een Utrechtse voorsprong door goed druk te zetten op de Friese defensie. Utrecht kreeg daarna een aantal uitgelezen mogelijkheden, waarbij Mees Rijks de grootste mogelijkheid miste door bij een voorzet vanaf de zijkant vrij voor keeper Gidéon de Groot het doel veel te hoog te zoeken. Toch zorgde Rijks na 25 minuten voor uitbreiding van de voorsprong door een strafschop te benutten na een Heerenveense overtreding op spits Dion Versluis. Daarna dachten de Utrechters dat de wedstrijd wel gespeeld was, de concentratie verslapte, de linies vielen uit elkaar en "we deden niet meer wat afgesproken was, we verdedigden niet samen, we vielen niet meer samen aan, kortom het was niet wat ik van mijn spelers verwacht en ook gewend ben", aldus Jansen. Heerenveen profiteerde van de gemakzucht van de Utrechters, kwam nog voor rust terug tot 1-2 en ondanks dat zij kort voor rust met tien man kwamen te staan na een rode kaart, na een kwartier in de tweede helft zelfs tot 2-2 na slordig balverlies van Ky-mani van Gonter. Juruël Bernadina bracht daarna Utrecht toch weer op voorsprong 2-3, maar toen vlak voor tijd keeper Mikki van Sas in de fout ging door te gemakzuchtig uit te verdedigen leek Heerenveen een verdiend punt binnen te slepen. Het lot was Utrecht echter goed gezind en Bernadina zorgde met een prima schot toch nog voor een niet meer gedachte overwinning. "Het is veruit het minste wat ik dit seizoen van mijn ploeg heb gezien. Het was dan ook geen verdiende overwinning, al zijn de drie punten natuurlijk meer dan welkom. We kunnen in ieder geval, en dat hebben we al bewezen, veel beter. Dat moeten we volgende week thuis tegen Sparta dan maar weer laten zien. Daarna volgen uitwedstrijden tegen achtereenvolgens Ajax en Feyenoord, we kunnen de komende weken dan ook aan de bak." vervolgde Jansen.