Volop spanning bij eSports-toernooien in Stadion Galgenwaard

02 maart 2020

Zo’n 180 supporters van FC Utrecht in actie bij FIFA20-evenementen.

Zo’n 180 supporters van FC Utrecht kwamen in actie tijdens FIFA20-toernooien die vorige week vrijdag werden gehouden in Stadion Galgenwaard. In de ochtend was het de beurt aan leden van Junior Tigers om de strijd aan te gaan, in de middag lieten supporters ouder dan 13 jaar zich van hun beste kant zien op het digitale speelveld. De eSports-toernooien werden door FC Utrecht samen met Bundled georganiseerd.

Mede dankzij de populariteit van het spel FIFA20 was het evenement dit jaar wederom een groot succes. Naast op het voetbalveld wil FC Utrecht ook op het digitale speelveld actief zijn en de supporters op een andere manier bij FC Utrecht betrekken. Naast de vele potjes FIFA20 konden deelnemers de eSports-helden van FC Utrecht ontmoeten; Jaey Daalhuisen en Melvin Boere. De eSporters van FC Utrecht die de club vertegenwoordigen in de eDivisie namen uitgebreid de tijd om FIFA20-spelers te voorzien van tips en natuurlijk het maken van selfies.

Bij de Junior Tigers ging de finale tussen Jens van der Mark en Milan Meyer. Na een overwinning wist Milan uiteindelijk aan het langste eind te trekken en tickets voor de eRoom tijdens de wedstrijd FC Utrecht – Sparta Rotterdam te bemachtigen. Ook Jens ging niet met lege handen naar huis, hij mag de wedstrijd FC Utrecht – Sparta Rotterdam bezoeken samen met een vriend.

Bij de supporters ouder dan 13 jaar was het aan Jess Zwarts en Sem Wopereis om uit te maken wie er met de hoofdprijs vandoor ging. Na een spannende pot was het Jess die uiteindelijk met de felbegeerde trofee in zijn handen stond. Ook Jess zal de wedstrijd FC Utrecht – Sparta Rotterdam samen met onze eSporters en 3 vrienden vanuit de eRoom bekijken. Sem ging naar huis met twee wedstrijdtickets voor FC Utrecht – Sparta Rotterdam.