Verlies in blessuretijd voor Jong FC Utrecht

09 maart 2020

Jong FC Utrecht verliest van N.E.C. door een doelpunt in de blessuretijd: 1-2.

De beloftenploeg van FC Utrecht heeft vanavond (maandag) met 1-2 verloren van N.E.C. Namens de Domstedelingen maakte Jonas Arweiler de treffer, aan de andere kant scoorden Zian Flemming en Ole Romeny de doelpunten. Door een treffer in minuut 90+2, blijft Jong FC Utrecht doelpuntloos achter.

Drie minuten eerder hield vierde official Martijn Vos het bord met de blessuretijd omhoog: 3 minuten. En die drie minuten, die nekken Jong FC Utrecht vandaag. N.E.C. zet in de allerlaatste minuut van de wedstrijd nog één keer aan. Verse kracht Ole Romeny komt door over de rechterkant en werkt af: 1-2. De punten worden meegenomen naar Nijmegen, Jong FC Utrecht blijft verbouwereerd achter.

Vroege voorsprong

Wanneer de meeste toeschouwers op Sportcomplex Zoudenbalch in de eerste minuten van de wedstrijd nog een plekje op de tribune aan het zoeken zijn, is Odysseus Velanas al gevaarlijk in het zestienmetergebied. Zo gevaarlijk zelfs, dat er een overtreding gemaakt moet worden om hem af te stoppen. Laurens Gerrets wijst gedecideerd naar de stip: penalty. Spits Jonas Arweiler klaar het klusje: 0-1. Een flitsend begin van de wedstrijd voor Jong FC Utrecht!

Tweede penalty

De strafschop van Jonas Arweiler is niet de enige van de avond, zo blijkt een minuut of 20 later. Mark Pabai maakt dan een overtreding op zijn directe tegenstander. Ook hier twijfelt Laurens Gerrets niet, en ook hier neemt er weer een spits plaats achter de bal. Zian Flemming is de aangewezen persoon bij N.E.C. en ook deze penalty wordt omgezet in een treffer: 1-1.

Keeperskwaliteiten

Fabian de Keijzer laat in de tweede helft zien dat hij bij de les is. Waar hij eerst het antwoord schuldig moet blijven op een schot tegen de lat van Ayman Sellouf, tikt hij daarna schoten uit het doel van Zian Flemming en Ole Romeny. Wat gezegd moet worden: Mattijs Branderhorst laat zich aan de andere kant ook uitstekend zien. Hij maakt schoten van Arweiler en Odysseus Velanas onklaar.

De toeschouwers van het duel lijken zich bij een gelijkspel neer te leggen, tot het doelpunt in de blessuretijd van Ole Romeny. Geen punten voor Jong FC Utrecht, en dat is een domper te noemen voor het team van René Hake.

Vrijdag volgende wedstrijd

Aanstaande vrijdag alweer staat de volgende match op het programma voor Jong FC Utrecht. Dan reist het team naar Almere, om het op te nemen tegen de plaatselijke FC. Een weerzien met een oude bekende: Nick Venema, die verhuurd is door FC Utrecht.

Jong FC Utrecht- NEC 1-2 (1-1)
3. Jonas Arweiler 1-0
25. Zian Flemming 1-1