Van den Brom: 'Met te weinig energie gespeeld'

01 maart 2020

Trainer/coach John van den Brom van FC Utrecht laat zijn licht schijnen over RKC Waalwijk-uit.

RKC Waalwijk bleek vanmiddag (zondag) voor de tweede keer dit seizoen een niet te nemen horde voor FC Utrecht. De Domstedelingen verloren in het Mandemakers Stadion met 2-1 van de Brabanders. FCUtrecht.nl schreef mee met de nabeschouwing van trainer/coach John van den Brom.

“Ik vind dat wij 15 tot 20 minuten ons niveau hebben gehaald, waar we voor staan en wat we willen”, aldus Van den Brom in de perskamer in Waalwijk. “Dat hebben we gedaan door RKC in die fase vrij hoog en vroeg onder druk te zetten. Dan scoor je ook nog een goal en denk je: we zitten er lekker in, houd het vast en pak door. Ga op zoek naar die 0-2.”

Maar het tegenovergestelde gebeurde. “Vanaf het moment dat we scoorden, zag ik een heel angstig elftal dat er te weinig energie in stak om die wedstrijd over de streep te trekken”, stipte Van den Brom aan. “Dat was bij de tegenstander wel het geval. Een terechte nederlaag voor ons. Een verdiende overwinning voor RKC, dat die behaalde op basis van goed voetbal en strijd. Dat zijn woorden die ik zelf wil gebruiken in relatie tot mijn team, maar vandaag zijn ze op de tegenstander van toepassing.”