FC Utrecht speelt een kansloze eerste helft, toch stond het begin van de tweede helft nog 0-0. Totaal geen samenwerking, geen beweging en alleen maar lopen met de bal met balverlies tot gevolg. De verdedigende taken werden door een aantal spelers niet goed ingevuld. Het geluk was dat de volledige achterste linie erger deed voorkomen en Graafschap een aantal 100% kansen liet liggen. Dit vroeg om verbetering.........

Na het begin van de tweede helft zag het spelbeeld er het zelfde uit, de 1-0 en 2-0 nu wel onberispelijk ingeschoten. Lastig om te achterhalen waarom nu pas het roer om ging. Duels werden gewonnen, en er werden kansen gecreƫerd. Er was veel meer beweging en energie zoals wij dat willen zien tijdens de wedstrijden. Het gevoel dat de 3-0 zou vallen was er totaal niet. Jammer voor de boys gebeurde dit echter wel.
De Graafschap werd steeds meer terug gedrongen op eigen helft, maar helaas stonden de vizieren in de laatste fase niet op scherp om er een beloning uit te halen. Gelukkig hebben de spelers weer kunnen ervaren hoe het is om gezamenlijk rendement te halen uit vroege bal veroveringen.

Het wordt nu echt tijd om de woorden voor de wedstrijd om te zetten in daden........ en dan wel vanaf de eerste seconde!