Ook de Provincie Lounge stond in het teken van bezoek kinderen WKZ

09 maart 2020

Net als een aantal andere skyboxen en eigenlijk heel Stadion Galgenwaard stond ook de Provincie Lounge, de skybox met de partners van FC Utrecht Maatschappelijk, op zondag 8 maart jl. in het teken van het bezoek van kinderen uit het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Zo’n 25 kinderen werden met bussen, onder andere de spelersbus van FC Utrecht en de bus van Business Club lid HIKOKI, bij het ziekenhuis opgehaald en onder politie-escorte naar het Stadion gebracht. In de Provincie Lounge was de 7-jarige Deyenne te gast, samen met haar ouders en broertje. Zij genoten, samen met de partners van FC Utrecht Maatschappelijk, van de eclatante overwinning op Sparta.

‘Invullen van onze maatschappelijke rol’
FC Utrecht heeft al jarenlang een bijzondere relatie met het WKZ. De spelers gaan er regelmatig op bezoek en in november werd de 32e ‘skybox’ van het stadion geopend; in deze prachtig ingerichte en vormgegeven ruimte in het ziekenhuis kunnen de kinderen en hun familieleden in FC-sfeer de wedstrijden van de club volgen. Elk jaar worden de kinderen van het WKZ uitgenodigd voor wat bij FC Utrecht al de ‘WKZ-wedstrijd’ is gaan heten. “Natuurlijk moeten we vooral sportief presteren, maar deze inmiddels traditionele wedstrijd is voor ons een belangrijke manier om daarnaast ook onze maatschappelijke rol in te vullen”, zei Thijs van Es, de algemeen directeur van FC Utrecht, tijdens de ontvangst in de Provincie Lounge.

‘Onze relatie gaat verder’
Nynke Bakker, manager FC Utrecht Maatschappelijk, bevestigde het belang van de jaarlijkse WKZ-wedstrijd, maar ‘daarbij laten we het niet, onze relatie met het WKZ gaat verder’, benadrukte ze. “Ook aan deze wedstrijd ging weer een heel traject vooraf. Op 25 januari hebben we met de selectie de kinderen weer opgezocht om ze momenten van vreugde en blijdschap te bezorgen. En ik merkte opnieuw, dat zo’n bezoek ook de spelers echt raakt”, aldus Nynke.

WKZ-skybox is groot succes
De FC Utrecht-skybox in het WKZ, die er dankzij de maatschappelijk partners is gekomen, is inmiddels een groot succes. De kinderen genieten ervan, maar ook de ouders en andere familieleden zijn er veelvuldig te vinden. FC Utrecht wil de box zo optimaal mogelijk laten functioneren. Vandaar dat er bijvoorbeeld ook een zogeheten zwerfboekenstation is ingericht, er meet en greets plaatsvinden met de FC-mascotte en 65 plussers als ‘old stars’ komen voorlezen. “En samen met de Vrienden van het UMC Utrecht & WKZ hebben we een onderzoekstagiaire aan het werk gezet om er via gesprekken met kinderen, ouders en medewerkers achter te komen hoe we de 32e skybox nóg beter kunnen benutten”, vertelde Nynke. “En heeft u als maatschappelijk partner nog ideeën of suggesties, dan horen we die natuurlijk ook graag.”

Oranje nijntje
Pascale Broks, directeur van de Vrienden UMC Utrecht & WKZ, kon het nut en het succes van de WKZ-skybox helemaal onderschrijven. “De reacties van de kinderen zijn prachtig”, zei ze. “We zijn FC Utrecht Maatschappelijk dan ook erg dankbaar voor de goede samenwerking. Jullie initiatieven maken zieke kinderen, die vaak lang in het ziekenhuis moeten blijven, erg blij.” Pascale had nog een nieuwtje: “Van de wereldberoemde nijntje van Dick Bruna is een speciale WKZ-versie gemaakt waarvan de royalty’s volledig ten goede komen aan het WKZ”, vertelde ze. “En binnenkort komt er ook een Oranje nijntje waarvan de opbrengst eveneens voor een deel bij ons terecht komt.”

Rugnummer 32
Net als de kinderen uit het WKZ, die zondag allemaal een cadeau kregen gesponsord door Douwe Egberts en UBN uitzendbureau, gingen ook de sponsoren die de skybox in het WKZ hebben mogelijk gemaakt niet met lege handen naar huis. De vertegenwoordigers van o.a. ONVZ, Bleeker Concepts en E.D.S. Reclame kregen allen het officiële clubshirt overhandigd met het toepasselijke rugnummer 32 door Sanne Pater, relatiemanager FC Utrecht maatschappelijk. “Mede dankzij onze betrokken stakeholders kunnen we dit soort initiatieven mogelijk maken en daar zijn we dankbaar voor!” aldus Sanne.