Met een moeizame maar wel verdiende overwinning op Sparta Rotterdam sloot FC Utrecht O17 de eerste helft van de competitie in de eredivsie af. De balans opmakend, doet de ploeg van trainer Rudy Jansen het uitstekend. Van de zeven wedstrijden werden er zes gewonnen en Utrecht is dan ook koploper met twee punten voorsprong op AZ en vier op nummer drie PSV, de enige ploeg waar de Domstedelingen van verloren. De slechte wedstrijd tegen Heerenveen vorige week leverde dan wel een overwinning op, maar ook een drietal blessures. Van die blessures wist alleen Imanuel Bonsu zich te herstellen, zodat hij tegen Sparta in de basis mocht beginnen. Keeper Mikki van Sas en verdediger Wes Bottenburg moesten echter vanaf de zijlijn toekijken. Zij zagen dat hun ploeggenoten goed aan de wedstrijd begonnen en zagen dat rechterspits Juruël Bernadina op aangeven van spits Dion Versluis al na twee minuten de score opende. Utrecht oogde daarna met name op het middenveld kwetsbaar, leed een aantal keren balverlies en Sparta profiteerde al snel via spits Quincy Hoeve. Het antwoord van Utrecht was er wel meteen, een prachtige aanval werd door Dion Versluis al even fraai afgerond. Maar ook deze voorsprong was geen lang leven beschoren: een twee tegen één duel werd op het middenveld verloren en een doelpunt van een Spartaan uit de daarop volgende voorzet kon nog ten koste van een hoekschop worden voorkomen; maar bij die hoekschop stond het bij Utrecht niet goed achterin en het was opnieuw Hoeve die kon scoren. De rest van de eerste helft golfde het spel op en neer, waarbij het van de Utrechtse kant veel 'hollen en vliegen' was zonder echt gevaar en de betere kansen dan ook voor de Rotterdammers waren. Keeper Steyn Gerritsen liet zicht echter niet nogmaals verschalken en O17 had verdedigend gelukkig in aanvoerder Jens Guiting een rots in de branding.

Na rust had Utrecht het beste van het spel, kreeg Sparta geen poot meer aan de grond, alleen liet de afwerking van Utrecht te wensen over en was ook vaak de prima Sparta goalie Roland Okpu een sta in de weg. Slechts één keer was hij de verliezer toen hij uitkwam na een dieptepass van Elijah Velland en vervolgens het duel van Bernadina verloor. Voor Bernadina was het daarna een koud kunstje om de bal in het lege doel te schuiven: 3-2. Met nog een half uur te spelen bleven de Rotterdammers nog wel in de wedstrijd. Maar zoals gezegd, werd Sparta niet echt gevaarlijk meer. Mees Rijks had in de laatste minuut nog voor een ruimere overwinning kunnen zorgen. Maar hij zag zijn strafschop, toegekend nadat invaller Mohamed Akharaz na een mooie actie onderuit was gehaald, gestopt worden door Okpu.
Jansen was in zijn nababbel tweeslachtig: "Natuurlijk mogen we absoluut tevereden zijn over de eerste helft van de kampioenscompetitie. We hebben prachtig voetbal laten zien en je wint natuurlijk niet zomaar zes van de zeven wedstrijden op dit niveau. Aan de andere kant liep het vandaag en ook vorige week erg stroef. Maar goed, als je ook slechte wedstrijden wint, dan zegt dat wat over de wedstrijdmentaliteit van mijn spelers. Ik ben dan ook erg trots op ze."

De 'te kloppen ploeg' van Jansen start volgende week de serie 'terug' wedstrijden op De Toekomst tegen Ajax, waarna achtereenvolgens Feyenoord (in Rotterdam) en AZ (op Zoudenbalch) de tegenstanders zullen zijn.

Scoreverloop: FC Utrecht O17 - Sparta Rotterdam O17
"02 1-0 Juruël Bernadina
"06 1-1 Quincy Hoeve
"07 2-1 Dion Versluis
"13 2-2 Quincy Hoeve
"55 3-2 Juruël Bernadina

Opstelling FC Utrecht O17: Steyn Gerritsen, Ky-mani van Gonter, Joshua Mukeh, Jens Guiting, Kjeld van den Hoek, Siep Keulemans ("60 Stan Wassenaar), Juruël Bernadina ("80 Maxwell Rodrigues), Imanuel Bonsu, Dion Versluis, Mees Rijks, Elijah Velland ("78 Mohamed Akharaz).