Hake: ‘Extra zuur dat je de wedstrijd kon beslissen’

09 maart 2020

Trainer/coach René Hake blikt terug op de verliespartij tegen N.E.C.

Jong FC Utrecht verloor vanavond (maandag) van N.E.C. Door een doelpunt in de blessuretijd blijven de Domstedelingen met lege handen achter. Na afloop van de wedstrijd sprak trainer/coach René Hake met FCUtrecht.nl.

“Als je verliest ben je chagrijnig, dus dat ben ik nu ook”, begint René Hake zijn analyse van de wedstrijd. “In eerste instantie door het resultaat, want je speelt altijd om wedstrijden te winnen. En daarnaast over bepaalde onderdelen in ons spel. We hadden de wedstrijd eerder kunnen en moeten beslissen, maar we verzuimden om op voorsprong te komen. In de laatste fase winnen we onvoldoende duels en tweede ballen. We laten de spits dan te makkelijk inkoppen en dan sta je met lege handen.

De spelers moeten zelf herkennen dat ze op bepaalde momenten vooral duels moeten winnen en niet meer geforceerd op zoek moeten gaan voor een beslissende pass. Dat is iets waar deze jongens nog veel in te leren hebben. Daar moeten ze elkaar in helpen, door rustig te blijven en goede keuzes te maken. Dan voelt het extra zuur dat je ziet dat we de wedstrijd konden beslissen, maar in de laatste seconden een doelpunt tegen krijgt."

Het is niet het eerste verlies in de laatste minuten van Jong FC Utrecht. Na verliespartijen tegen FC Dordrecht en FC Oss, verliezen de Domstedelingen nu ook door een late treffer. René Hake daarover: “Dat is iets wat opvalt, en dat is ons al eerder opgevallen. Defensief moet je goed blijven functioneren, maar ook aan de bal moet je goede keuzes maken. Het kost ontzettend veel kracht als je de bal snel verliest en er achteraan moet. In die kracht en het volhouden van, valt nog veel te winnen. Dan kan dit helaas gebeuren."