Deze editie van FC Groningen O19 - FC Utrecht O19 ging voor beide teams om het verstevigen van de plek in de top 3. Er stond dus wat op het spel. Met die wetenschap is het doodzonde dat het van Utrechtse kant in de 1e helft een hele matige bedoening was. Van Gronings kant niet, alhoewel de gastheren niet of nauwelijks profiteerden van het zwakke optreden van de gasten.

Al in de 2e minuut kwam Groningen op een 1-0 voorsprong. Slap inspelen van Niciano Grootfaam leidde een Groningse aanval over een aantal schijven in, met grote gevolgen. Uiteindelijk was het Joël van Kaam die de 1-0 liet aantekenen, nadat hij slim opdook om de bal via de binnenkant paal in de verre hoek te prikken. Dan kún je zeggen: er is nog een hele wedstrijd om het recht te zetten. Maar daar moet je dan wel wat aan doen!

De bezoekers hadden het vanmiddag, zeker in de 1e helft, gewoon niet. Het baltempo was veel te laag, waardoor balbezit maar kort duurde omdat Groningen wél voldoende druk zette. Passes waren onzuiver en niet altijd naar de goede kleur. En als er een makkelijke oplossing voor handen was, werd er gekozen voor een moeilijke. "Dit was by far onze slechtste 1e helft", aldus een briesende trainer Robert Wijnands, met gevoel voor understatement, in de rust.

Niciano Grootfaam en Sam Tel bleven na de hervatting achter in de kleedkamer. Voor hen in de plaats kwamen Tyrese Gemert en Nathan Holder. Door deze omzettingen kwam het in de 2e helft beter te staan, wat al na ruim 5 minuten spelen resultaat opleverde. Eindelijk was er een vloeiende aanval te noteren via Yassine Tekafoui en Oussama Alou. De laatste schoot de gelijkmaker binnen in de lange hoek.

De 2e helft waren de krachtsverhoudingen iets meer in evenwicht. Van Utrechtse kant was er méér arbeid en méér balsnelheid te zien. Maar het was niet voldoende voor de volle buit, alhoewel zowel Utrecht als Groningen volop gelegenheid hadden de winnende binnen te werken. Geen van beiden waren in staat de trekker over te halen en de wedstrijd in het slot te gooien, zodat het eindigde in een 1-1 gelijkspel.

"Als je een wedstrijd niet kan winnen, moet je zorgen dat je 'm niet verliest. Dat hebben we uiteindelijk gedaan. Het was zeker niet top, verre van dat. Daardoor leverde het gelijkspel voor ons een gewonnen punt op. Zo reëel moet je wel zijn," aldus Wijnands in de nababbel. "Volgende week komt koploper AZ O19 op bezoek. Het mag duidelijk zijn dat er dan uit een ander vaatje getapt moet worden, want dat is een goede ploeg die vandaag een 0-3 achterstand bij rust weet om te buigen in een 5-4 overwinning. De instelling zal bij ons een paar strepen beter moeten en bepalende spelers zullen zich moeten laten zien en moeten gewoon méér brengen. Zo simpel is het."

FC Groningen O19 - FC Utrecht O19 1-1
02. 1-0 Joël van Kaam
51. 1-1 Oussama Alou