FC Utrecht uitgeschakeld in mondiaal FIFA20-toernooi

27 maart 2020

FC Midtjylland-eSporter Andreas Keller de fortuinlijkste in doelpuntrijk onderonsje.

Het doek is voor FC Utrecht gevallen in #UltimateQuaranTeam. In de derde ronde van dat razend populaire, internationale FIFA20-toernooi kon Melvin Boere niet voorkomen dat eSporter Andreas Keller van de Deense topclub FC Midtjylland aan het einde van de rit aan de goede kant van de score stond: 4-5.

Digitale doelpunten van Issah Abass en Jonas Arweiler bezorgden de Utrechters nog wel een 4-3 voorsprong, maar in de slotfase sloeg Keller dan toch nog twee keer toe. De Deen had daarbij het geluk aan zijn zijde en profiteerde van zogeheten lag; haperingen in het spel die werden veroorzaakt door een niet al te beste verbinding aan de Deense kant van de lijn.

Eerder in het toernooi was FC Utrecht na een thriller nog te sterk voor AZ en lukte het Boere om het Schotse Hamilton Academical met liefst 10-1 te verslaan. Naar het onderonsje met de Schotten keken live ruim 7.000 mensen. #UltimateQuaranTeam bleek voor honderdduizenden mensen wereldwijd een leuke vorm van ontspanning en bood vele verplichte thuisblijvers vertier; precies de reden ook dat FC Utrecht deelnam aan het evenement dat door de Engelse profclub Leyton Orient is georganiseerd.