Dubbele cijfers voor FC Utrecht in populair FIFA20-toernooi

25 maart 2020

Melvin Boere manoeuvreert Domstedelingen derde ronde in van #UltimateQuaranTeam.

FC Utrecht heeft zich in de tweede ronde van het razend populaire internationale FIFA20-toernooi #UltimateQuaranTeam zonder enig probleem weten te ontdoen van Hamilton Academical. Het werd liefst 10-1 voor de Utrechters, waarvoor Melvin Boere aan de knoppen zat.

Duizenden mensen keken live mee naar de FIFA20-wedstrijd, die werd uitgezonden op het Twitch-kanaal van FC Utrecht eSports. Zij zagen hoe Jean-Christophe Bahebeck (4), Issah Abass (3), Jonas Arweiler (2) en Mitchell van Rooijen tot scoren kwamen tegen de ploeg uit Schotland, die pas wat kon terugdoen toen FC Utrecht al zes keer had gescoord en de wedstrijd dus eigenlijk al was beslist.

In de eerste ronde van het toernooi, dat wordt georganiseerd door de Engelse profclub Leyton Orient en onder meer is bedoeld om iedereen die momenteel thuiszit tijdens deze voetballuwe periode toch wat digitaal voetbalplezier te bieden, had Boere nog zijn handen vol aan AZ. Na vier remises op rij kon Boere tegen AZ’s eSporter Dani Visser pas in het vijfde potje het verschil maken (2-1).

Voor FC Utrecht wacht nu een duel met FC Midtjylland. Die Deense topclub schakelde in de eerste twee rondes respectievelijk het Griekse PAOK en het Engelse Burnley uit. Wanneer de wedstrijd precies wordt gespeeld en via welke weg die is te volgen, wordt via het Twitterkanaal van FC Utrecht bekendgemaakt.