De Tussenbalans: FC Utrecht O9

21 maart 2020

Nu er niet wordt gevoetbald, elke dag op FCUtrecht.nl een update over een jeugdteam. Vandaag: FC Utrecht O9.

Op FCUtrecht.nl lees je in deze periode elke dag een verhaal over een jeugdteam van de club. In de serie ‘De Tussenbalans’ vandaag: FC Utrecht O9.

De spelers van FC Utrecht O9 zijn, nu er helaas niet gevoetbald en getraind mag worden op Sportcomplex Zoudenbalch, thuis druk bezig met het verbeteren van hun technische vaardigheden.

Na een goede voorbereiding in augustus werd bij de start van het seizoen al snel duidelijk dat de weerstand in de competitie zwaar zou worden. Door deze goede weerstand ontwikkelen de spelers van FC Utrecht O9 zich goed als individu en zie je ook in het samenspelen dat het steeds meer een team wordt.

Een van de hoogtepunten tot nu toe dit seizoen was de overwinning uit bij Vitesse O9, vlak voor de winterstop. FC Utrecht O9 domineerde in de een-tegen-een, legde fantastische combinaties op de mat en scoorde weergaloze doelpunten. De finaleplekken op de toernooien bij BFC Bussum en vv Zwanenburg waar twee andere highlights waarbij de spelers van FC Utrecht O9 lieten zien tegen binnen- en buitenlandse ploegen te kunnen domineren.

Na de winterstop heeft FC Utrecht O9 geprobeerd die lijn door te trekken. Het team was in voorbereiding op internationale toernooien op Texel, in het Belgische Brussel en het Oostenrijkse Wenen. Of die evenementen nog gaan plaatsvinden, is op dit moment nog niet duidelijk. Dat laat onverlet dat de spelers thuis keihard hun best doen om weer fit en fris op de club te verschijnen, zodra dat weer kan en mag.

Benieuwd naar wat voor skills de spelers van FC Utrecht O9 thuis allemaal doen? Houd de komende weken de social mediakanalen van de club dan goed in de gaten!