De Tussenbalans: FC Utrecht O19

30 maart 2020

Nu er niet wordt gevoetbald, elke dag op FCUtrecht.nl een update over een jeugdteam. Vandaag: FC Utrecht O19.

Op FCUtrecht.nl lees je in deze periode elke dag een verhaal over een jeugdteam van de club. In de serie ‘De Tussenbalans’ vandaag: FC Utrecht O19.

Voor FC Utrecht O19 begon het seizoen na de zomerstop met een trainingskamp in Egmond. Al vroeg in de voorbereiding moest de ploeg aan de bak in de beker. Op eigen veld werd met 1-2 verloren van Vitesse O19.

De competitie begon met een uitwedstrijd tegen AZ O19 (1-1) en daarna volgde een thuisduel met PSV O19 (0-1). FC Utrecht O19 begon moeizaam, maar werd qua veldspel steeds beter. Na deze beginfase zag je het team groeien en in de volgende 9 wedstrijden haalde FC Utrecht O19 21 punten, zonder wedstrijden te verliezen. Het hoogtepunt in die reeks was een 1-4 overwinning in Rotterdam op Feyenoord O19, met schitterende doelpunt.

In een vroeg stadium van de competitie verzekerde FC Utrecht O19 zich van een plek in de kampioenspoule. De Domstedelingen sloten de najaarscompetitie af met een derde plaats, achter koploper FC Groningen O19 en runner-up PSV O19. De prestaties van het team bleven niet onopgemerkt en diverse spelers verdienden een contract, zoals Reda Akmum, Ruben Kluivert, Yassine Tekfaoui, Djevencio van der Kust en Rick Meissen. Bij Denso Kasius en Oussama Alou zijn de reeds bestaande contracten opengebroken en verlengd.

Na de winterstop werd de competitie hervat. De beste acht O19-teams van Nederland begonnen allemaal weer op nul punten. Op dit moment heeft FC Utrecht O19 6 wedstrijden gespeeld, 11 punten gepakt en staat het op plek 3 van de ranglijst. Er werd onder meer op eigen veld met 2-1 gewonnen van Ajax O19.

Op dit moment ligt de competitie stil. “We hopen dat we de competitie nog kunnen hervatten, maar het belangrijkste is nu dat we gezond blijven”, aldus trainer/coach Robert Wijnands.