De Tussenbalans: FC Utrecht O16

28 maart 2020

Nu er niet wordt gevoetbald, elke dag op FCUtrecht.nl een update over een jeugdteam. Vandaag: FC Utrecht O16.

Op FCUtrecht.nl lees je in deze periode elke dag een verhaal over een jeugdteam van de club. In de serie ‘De Tussenbalans’ vandaag: FC Utrecht O16.

FC Utrecht O16 moest in het begin van het seizoen nog even wennen aan de hoeveelheid trainingen en de veranderingen die de overstap van O15 naar O16 met zich meeneemt. De voorbereiding verliep moeizaam, met 1 overwinning in 4 gespeelde wedstrijden. Maar: eenmaal gewend, begon de herkenning binnen het veld in de speelwijze.

In de eerste wedstrijd van het seizoen werd uit tegen Ajax O16 gespeeld. Die pot werd door de Utrechters sprankelend met 3-5 gewonnen. Dit smaakte uiteraard naar meer. Het eerste verlies in de competitie was tegen Excelsior O16. Dat was onnodig, maar FC Utrecht O16 behield haar koppositie.

De ploeg wilde graag winterkampioen worden en deed daar alles aan. Met twee wedstrijden voor het einde een voorsprong van twee punten op Ajax O16, mocht dat niet verkeerd gaan. Thuis werd met 1-2 van ADO Den Haag O16 verloren en hoewel daarna wel overtuigend met 1-3 van Feyenoord O16 werd gewonnen, liet concurrent Ajax O16 geen steekje vallen: een tweede plek daardoor voor FC Utrecht O16. Er had meer ingezeten.

Het doorschuiven van een groot talent binnen de O16 heeft impact gehad op het team. Er werd wat onzeker gespeeld en waar er eerst veel wedstrijden werden gewonnen, gingen er nu vijf verloren. Het tij kan alleen maar keren door een wedstrijd te winnen. FC Utrecht O16 gaf flink gas tegen FC Twente O16 en won overtuigend: 6-3. Tijdens de trainingen oogde het weer fris en scherp en de spelers begonnen elkaar weer te vinden binnen het veld.

Helaas kan er op dit moment niet worden gevoetbald en dus ook geen mooie reeks worden neergezet. Prioriteit nummer 1 is nu eerst om met z’n allen de huidige strijd te winnen.