De Tussenbalans: FC Utrecht O15

27 maart 2020

Nu er niet wordt gevoetbald, elke dag op FCUtrecht.nl een update over een jeugdteam. Vandaag: FC Utrecht O15.

Op FCUtrecht.nl lees je in deze periode elke dag een verhaal over een jeugdteam van de club. In de serie ‘De Tussenbalans’ vandaag: FC Utrecht O15.

De eerste seizoenshelft bleek voor FC Utrecht O15 deze jaargang een uitdagende te zijn. Scoren bleek een uitdaging en daardoor gingen veel wedstrijden nipt verloren. Verdedigend bleek de ploeg lang overeind te kunnen blijven. De Eredivisie Laag betekent een passend podium, gezien het gebrek aan fysieke wapens. Dat is in deze leeftijdscategorie vaak doorslaggevend.

Een prachtig toernooi in Litouwen in november werd afgesloten met een finale waarin tegenstander Spartak Moskou O15 helaas twee minuten voor tijd de winnende goal maakte. Hoogtepunt was de overwinning in de halve finale op Litouwen Onder 15, met twee Utrechtse goals in de slotfase.

In de beker werd FC Utrecht O15 in de kwartfinale uitgeschakeld door NAC Breda O15, de koploper van de Eredivisie Hoog. Na een spannend en sportief gelijkspel (1-1) bleken de Brabanders koelbloediger in het nemen van strafschoppen.

FC Utrecht O15 neemt nu een derde plek in de competitie in en strijdt met ADO Den Haag O15 en FC Twente O15 om een promotieplek. Gezien het feit dat in de laatste vijf wedstrijden er veertien goals gescoord werden en er maar een werd geïncasseerd, mogen de Domstedelingen hopen op een voorspoedig vervolg van het seizoen.