De Tussenbalans: FC Utrecht O13

25 maart 2020

Nu er niet wordt gevoetbald, elke dag op FCUtrecht.nl een update over een jeugdteam. Vandaag: FC Utrecht O13.

Op FCUtrecht.nl lees je in deze periode elke dag een verhaal over een jeugdteam van de club. In de serie ‘De Tussenbalans’ vandaag: FC Utrecht O13.

Hoewel ook voor FC Utrecht O13 vanwege het coronavirus voorlopig geen officiële voetbalactiviteiten op het programma staan, is iedereen thuis toch druk bezig met zijn eigen ontwikkeling. De techniek wordt verbeterd door leuke en uitdagende challenges met bal, het lichaam wordt onderhouden met kracht- en coördinatieprogramma’s vanuit het fysieke team en er wordt aan de eigen POP-doelen gewerkt door het terugkijken van wedstrijdbeelden en maken van clips.

Tijdens beide voorbereidingsperiodes in de zomer werd hard gewerkt aan de overgang van de Twin Games (8-tegen-8) op half veld naar 11-tegen-11 op groot veld. Dit gekoppeld aan snelle individuele ontwikkelingen zorgde voor een mooie start van het seizoen: FC Utrecht O13 wist de ZED Cup in Egypte te winnen!

Het veldspel bleef tijdens de eerste seizoenshelft goed, wat onder meer resulteerde in finaleplaatsen op toernooien in Leiden en Paderborn en een prachtig bekergevecht tegen de latere Eredivisiekampioen PSV, dat helaas na strafschoppen verloren ging. Een smetje op de mooie eerste seizoenshelft was dat de ploeg te veel kansen nodig had om tot scoren te komen. Wel werden er weinig kansen en doelpunten weggegeven.

In de tweede seizoenshelft werd gestart met een finaleplaats op het indoortoernooi van AZ. Dit gaf vertrouwen voor de nieuwe jacht op promotie. Ondanks dat FC Utrecht O13 doorgaans het betere veldspel laat zien, waarbij veel kansen gecreëerd worden en weinig kansen uit lopend spel weggegeven worden, vallen de resultaten vooralsnog helaas wat tegen; doordat er te veel kansen gemist worden en te veel goals vallen uit standaardsituaties. Maar met een overtuigende 5-2 overwinning op Ajax en de winst van het KNVB-toernooi in het achterhoofd, hebben de stafleden en spelers er nog alle vertrouwen in dat het seizoen succesvol afgesloten zal worden!