De Tussenbalans: FC Utrecht O12

24 maart 2020

Nu er niet wordt gevoetbald, elke dag op FCUtrecht.nl een update over een jeugdteam. Vandaag: FC Utrecht O12.

Op FCUtrecht.nl lees je in deze periode elke dag een verhaal over een jeugdteam van de club. In de serie ‘De Tussenbalans’ vandaag: FC Utrecht O12.

FC Utrecht O12 bereidt zich dit seizoen voor op het spelen van 11-tegen-11. Vanaf de start van dit seizoen stond de spelvorm 8-tegen-8 centraal. Er werden verschillende toernooien gespeeld, zoals bij Enter Vooruit en het Bosma en Schuur Toernooi in Sappemeer. De spelers van FC Utrecht O12 hadden de zomerstop nog flink in de benen en moesten er de eerste weken hard aan trekken om weer in topvorm te komen.

Gaandeweg de eerste seizoenshelft werd er steeds vaker 9-tegen-9 gespeeld, inclusief varianten met en zonder buitenspel. Zo werd er 9-tegen-9 gespeeld tijdens de U12 REWE Stockhausen Junior-Cup in het Ruhrgebied, vlak voor de herfstvakantie.

Vlak na die vakantie volgde een van de hoogtepunten van het seizoen voor FC Utrecht O12, door met veel lef, passie en strijd het O12-team van Ajax te verslaan.

Tijdens de winterperiode werd er in de zaal gevoetbald, zowel op trainingen als tijdens toernooien. FC Utrecht O12 speelde onder meer een boardingtoernooi in Horst, Lüdenscheid en Akersloot tegen aansprekende, internationale tegenstanders. Hierna volgde een periode met veel wedstrijden 11-tegen-11 om de stap naar het grote veld te bewerkstelligen. Hopelijk kunnen de spelers van FC Utrecht O12 ook weer snel het veld op om zich te gaan voorbereiden op de internationale 11-tegen-11 toernooien die op het team staan te wachten.