Beloften treffen NEC op Zoudenbalch

09 maart 2020

Keuken Kampioen Divisie-voetbal vanavond (maandag) aan de Koningsweg.

Jong FC Utrecht speelt vanavond (maandag) een thuiswedstrijd tegen NEC. Het duel met de Nijmegenaren begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur.

Als nummer elf van de ranglijst begint Jong FC Utrecht aan het treffen met NEC, dat één plek hoger staat op de ranking. De Utrechters boekten de voorbije periode met name in thuisduels goede resultaten. Zo werd op Zoudenbalch dit kalenderjaar al gewonnen van nummer drie FC Volendam (2-1), nummer vier Jong Ajax (7-2) en Roda JC Kerkrade (2-1). Het enige team dat in 2020 aan de Koningsweg niet werd geklopt door Jong FC Utrecht, is FC Dordrecht. De Schapenkoppen kwamen weg met een gelijkspel: 1-1.

Scoren tegen NEC
Voor Jong FC Utrecht is seizoen 2019/2020 het meest succesvolle ooit, sinds de ploeg toetrad tot de Eerste Divisie. Zoveel punten als deze jaargang werden verzameld – tot nu toe 38 – pakten de Domstedelingen nog nooit. Het volgende record waarop de Utrechtse beloften zich kunnen richten, is het doelpuntenrecord. Dit seizoen scoorde Jong FC Utrecht 47 keer. Het record dateert van seizoen 2016/2017 en staat op 50 treffers. Scoren tegen NEC lukte Jong FC Utrecht dit seizoen trouwens nog niet; voor de winterstop resulteerde het onderlinge treffen met de Nijmegenaren in het Gofferstadion in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

Huurling Flemming topschutter van ervaren NEC
NEC is de hekkensluiter van het linkerrijtje en heeft de komende maanden goede resultaten nodig om niet naast deelname aan de play-offs te grijpen. De ploeg uit Nijmegen heeft diverse ervaren krachten in de gelederen, onder wie Rens van Eijden (32 jaar), Etien Velikonja (31), Mart Dijkstra (29), Tom Overtoom (29),  en voormalig FC Utrecht-speler Randy Wolters, die 29 jaar is. Ziam Flemming is de meest productieve NEC’er na 28 speeldagen in de Keuken Kampioen Divisie. De aanvallend ingestelde middenvelder, die door de Gelderlanders wordt gehuurd van PEC Zwolle, scoorde dit seizoen vooralsnog 12 maal.

Aftrap om 20.00 uur, live verslag via Twitter
De wedstrijd Jong FC Utrecht – NEC begint vanavond (maandag) aan de Koningsweg om 20.00 uur. De kassa’s van Sportcomplex Zoudenbalch gaan om 19.00 uur open. Niet van de partij, maar wel benieuwd naar het verloop van de match? FC Utrecht doet via Twitter live verslag van het duel met de Gelderlanders.