De laatste 7 keer dat FC Utrecht in de Eredivisie tegen Sparta Rotterdam speelde, leverde dat een overwinning op voor de Domstedelingen. De langste winstreeks van de Utrechters tegen 1 specifieke tegenstander is 8. Dat was tegen Willem II in de periode 2007 – 2010.

De laatste keer dat FC Utrecht in de Eredivisie niet won van Sparta Rotterdam, was op 25 januari 2009. Toen werd het 3-3 in de Domstad.

Sparta Rotterdam won de laatste 2 Eredivisieduels die het speelde; 5-1 van FC Emmen en 0-1 van RKC Waalwijk.

Van de laatste 26 keer dat FC Utrecht een thuispartij speelde in de Eredivisie tegen Sparta Rotterdam, gingen de 3 punten slechts 1 keer mee met de Spangenaren. Dat was op 23 februari 1997, toen een doelpunt van Arjan van der Laan de wedstrijd besliste (0-1).

Sparta Rotterdam zette het vorige uitduel dat het speelde, om in winst. De laatste keer dat de Rotterdammers 2 uitwedstrijden in de Eredivisie op rij wonnen, was in 1997.

FC Utrecht won eerder dit seizoen in Het Kasteel met 1-2 van Sparta Rotterdam. Jean-Christophe Bahebeck en Adam Maher maakten op 27 oktober 2019 de Utrechtse goals in Spangen.

FC Utrecht verloor dit seizoen in de Eredivisie 4 thuispartijen. De laatste keer dat de Utrechters vaker dan 4 keer op eigen veld verloren in de Eredivisie, was in het seizoen 2014/2015.

Eén van de spelers van Sparta Rotterdam is Patrick Joosten. Hij is door FC Utrecht verhuurd aan de Spangenaren. Joosten scoorde 3 keer in zijn eerste 7 Eredivisiematchen in het shirt van Sparta Rotterdam. Als speler van FC Utrecht kwam Joosten in 39 partijen tot 2 goals in de Eredivisie.

FC Utrecht kwam in de laatste 9 Eredivisiepartijen die het speelde tot scoren. De laatste keer dat FC Utrecht in 10 Eredivisiewedstrijden op rij een doelpunt maakte was in de periode september – december 2018 (11 duels op rij).

Vanuit standaardsituaties maakte FC Utrecht 17 doelpunten dit seizoen. Alleen AZ overlegt wat dat betreft betere cijfers in de Eredivisie: 18 goals.

Gyrano Kerk is met 10 doelpunten in de Eredivisie op dit moment FC Utrecht’s clubtopscorer. Kerk is in zijn laatste 8 Eredivisieduels bij 7 doelpunten rechtstreeks betrokken: 5 goals, 2 assists.

Kerk is de eerste speler van FC Utrecht die qua doelpuntenproductie dubbele cijfers heeft genoteerd sinds Zakaria Labyad (12) en Sander van de Streek (10) in de jaargang 2017/2018.

Trainer/coach John van den Brom is als oefenmeester in de Eredivisie tegen Sparta Rotterdam ongeslagen: 3 zeges, 2 remises.

Oefenmeester Henk Fraser van Sparta Rotterdam was in het verleden speler van FC Utrecht. In het shirt van de Domstedelingen speelde Fraser 58 partijen in de Eredivisie, waarin hij 12 maal scoorde.

Bij FC Utrecht keert Sean Klaiber terug van een schorsing. Issah Abass en Adam Maher staan op scherp. Bij Sparta Rotterdam staan Adil Auassar, Bryan Smeets, Jurgen Mattheij en Bart Vriends op scherp.