FC Utrecht staat op de ranglijst weliswaar een plaats hoger dan Vitesse, de FC uit de Domstad verloor eerder dit seizoen wel van de Arnhemmers. In GelreDome werd het 2-1 voor de geel-zwarten. Een doelpunt van Adam Maher woog niet op tegen de treffers van Max Clark en Tim Matavz.

FC Utrecht en Vitesse staan in de Eredivisie voor de 70ste keer tegenover elkaar. Van de vorige 69 ontmoetingen won FC Utrecht er 23 en ging Vitesse 32 keer met de zege aan de haal. Het werd ook 14 maal gelijk.

Van de laatste 11 keer dat FC Utrecht in de Eredivisie een thuismatch speelde tegen Vitesse, won het Utrechtse team er maar liefst 7. Het werd 3 keer gelijk en 1 maal wonnen de Arnhemmers.

FC Utrecht is 6 thuiswedstrijden ongeslagen in de Eredivisie tegen Vitesse. Dat is de langste reeks ooit zonder nederlaag tegen de Arnhemmers.

Vitesse won geen van de laatste 3 uitpartijen die het in de Eredivisie speelde.

In de vorige 2 seizoenen troffen FC Utrecht en Vitesse elkaar in de finale van de play-offs om Europees voetbal. In beide gevallen werd de eindstrijd gewonnen door het team dat de laagste klassering had in het reguliere seizoen; in 2019 was dat FC Utrecht, in 2018 Vitesse.

FC Utrecht verloor 1 van de 7 Eredivisiepartijen die het na de winterstop speelde. Dat was tegen hekkensluiter RKC Waalwijk (2-1).

FC Utrecht speelde dit seizoen nog niet gelijk in een thuiswedstrijd. De laatste keer dat FC Utrecht in competitieverband remiseerde in Stadion Galgenwaard, was op 14 april 2019. Tegen? Precies: Vitesse!

Vanuit standaardsituaties kwam FC Utrecht dit seizoen tot nu toe 18 keer tot scoren. Alleen AZ (20 goals) overlegt op dat vlak betere cijfers.

John van den Brom, trainer/coach van FC Utrecht, begon zijn profloopbaan bij Vitesse en speelde verdeeld over 2 perioden in totaal 228 Eredivisiewedstrijden namens de Gelderlanders. Alleen Guram Kashia (244), Theo Janssen (242), Theo Bos (233) en huidig oefenmeester Edward Sturing (229) kwamen in de Eredivisie vaker uit voor Vitesse dan Van den Brom.

Bryan Linssen maakte dit seizoen tot nu toe 14 goals in de Eredivisie namens Vitesse en staat daarmee in de top van het topscorersklassement. Twee spelers slaagden er in het verleden in Eredivisietopscorer te worden als speler van Vitesse: Wilfried Bony (31 goals in 2012/2013) en Nikos Machlas (34 doelpunten in 1997/1998).

Gyrano Kerk is in 8 van de laatste 9 Eredivisiewedstrijden die hij speelde bij tenminste 1 doelpunt direct betrokken. In deze reeks had hij alleen thuis tegen Feyenoord geen doelpunt of assist.

Bij Vitesse spelen twee voetballers die vorig seizoen nog uitkwamen voor FC Utrecht: Oussama Tannane en Riechedly Bazoer.

Bij FC Utrecht staan Adam Maher en Issah Abass op scherp. Bij Vitesse is Matus Bero nog 1 gele kaart verwijderd van een schorsing.