Worldwide: Superlatieven schieten tekort voor Mertens

17 juni 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: Dries Mertens, Ricky van Wolfswinkel en een blik op de Engelse leagues.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: de status van Dries Mertens bij Napoli is tot recordhoogte gestegen, Ricky van Wolfswinkel geblesseerd bij rentree en een blik op de Engelse leagues: welke oud-spelers van FC Utrecht komen daar de komende tijd in actie?

‘Dries Mertens, meer dan ooit God in Napels’, kopte De Telegraaf deze week. ‘Dries Mertens is Koning van Napels’, stond in grote letters boven een artikel op Sportnieuws.nl. ‘Diego who? Dries Mertens makes Napoli history’, aldus het Engelse medium OneFootball, dat daarmee Mertens haarfijn boven de Argentijnse voetballegende Maradona plaatste. Enfin. Het is wel duidelijk: de status van voormalig FC Utrecht-speler Mertens is, nadat hij afgelopen week zijn 122ste doelpunt in dienst van Napoli scoorde en daarmee topscorer aller tijden van die Italiaanse club is geworden, tot recordhoogte gestegen.

De goal die Mertens maakte in de halve finale van de Coppa Italia betekende niet alleen dat hij nu ook Marek Hamsik passeerde op de clubtopscorerslijst van de Napolitanen en daar nu aanvoerder van is (Mertens: 122 goals, Hamsik, 121 doelpunten, Maradona 115 treffers) maar ook dat Napoli zich ten koste van Internazionale heeft geplaatst voor de finale van de Italiaanse beker. Daarin treft het Juventus.

Van Wolfswinkel blesseert zich tijdens rentree
In het Zwitserse bekertoernooi waren er speelminuten voor Ricky van Wolfswinkel. De voormalig spits van FC Utrecht kwam als invaller bij FC Basel binnen de lijnen in het duel met Lausanne Sports, dat na verlenging met 3-2 werd verslagen door de ploeg van Van Wolfswinkel. Hij maakte de match niet vol en moest met een blessure in de verlenging het veld verlaten.

‘Engeland’ begint weer
In de twee hoogste divisies van het Engelse profvoetbal wordt weer gevoetbald. Dat houdt in dat oud-spelers van FC Utrecht Sébastien Haller (West Ham United), Michel Vorm (Tottenham Hotspur), Erik Pieters (Burnley), Richairo Zivkovic (Sheffield United), Wai-Tsun Dai (Wolverhampton Wanderers), Mike van der Hoorn (Swansea City) en Mateusz Klich (Leeds United) weer aan de bak mogen. In de lagere divisies van de Engelse voetbalpiramide wordt niet meer gespeeld. Het seizoen zit er voor ex-FC Utrecht’ers Matty Willock (FC Gillingham), Tafari Moore (Colchester United), Gyliano van Velzen (Crawley Town) en Enzio Boldewijn (Notts County) dus op.

Volgende week aflevering 90 van deze rubriek!