Worldwide: Boussaboun is het scoren nog lang niet beu

03 juni 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: Ali Boussaboun, Ruud Boymans, Simon Makienok en anderen.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: een nieuwe uitdaging voor Ali Boussaboun, wikken en wegen voor Ruud Boymans, de rentree van Simon Makienok en updates over voormalig jeugdspelers Nassir El Aissati en Brayton Biekman.

Wie Ali Boussaboun nog eens wil zien scoren, doet er goed aan komend seizoen – vanaf het moment dat dat weer mag en kan, uiteraard – eens een kijkje te gaan nemen bij het zondagteam van FC IJsselmonde. Dat is namelijk de nieuwe ploeg van de voormalig speler van FC Utrecht en international van Marokko. De inmiddels 40-jarige aanvaller (volgende week wordt hij 41 jaar, trouwens) is één van de zes zomeraanwinsten van de amateurclub, en zonder enige twijfel de meest gereputeerde. Boussaboun kwam als prof naast 34 keer voor FC Utrecht ook in actie voor onder meer Feyenoord, ADO Den Haag, NAC Breda, FC Groningen, Al Wakrah (Qatar) en Al-Nasr (Verenigde Arabische Emiraten). De afgelopen seizoenen kwam de als analist voor FOX Sports werkende Boussaboun uit voor GSC ESDO, FC Zoetermeer en HMSH.

Transfernieuwtjes
Er waren de voorbije tijd meerdere oud-spelers van FC Utrecht die in het nieuws kwamen omdat ze bij hun huidige club vertrekken. Zo was te lezen dat voormalig jeugdspeler van FC Utrecht en Jong FC Utrecht-middenvelder Nassir El Aissati staat voor een overstap van vv De Meern naar FC Breukelen en dat oud-jeugdspeler van FC Utrecht en latere prof van FC Den Bosch en Excelsior Brayton Biekman (41 jaar) een punt achter zijn loopbaan zet. Hij keert na dit seizoen dus niet meer terug in de selectie van vv Smitshoek.

Boymans beraadt zich
Ondertussen beraadt Ruud Boymans zich op zijn voetbaltoekomst. Het contract van de 30-jarige aanvaller bij Almere City FC loopt af, en de spits weet nog niet of hij bij de profs verder wil. “Ik ben me nu aan het beraden: wil ik nog door als voetballer, of wil ik maatschappelijk werk gaan doen en bijvoorbeeld lekker bij de amateurs gaan spelen?”, vraagt ex-speler van FC Utrecht Boymans zich hardop af op VI.nl. “Ik ben er trots op, ik heb mooie dingen meegemaakt en zou ermee kunnen leven om nu te stoppen. Als er een aanbieding komt van een club uit de Keuken Kampioen Divisie die leuk voetbal speelt en een mooi project heeft, dan sta ik daar zeker voor open. Ik ben nu fit en weet honderd procent zeker dat ik er nog een goed seizoen uit kan persen, als ik eindelijk eens een hele voorbereiding kan meedraaien, die heb ik de laatste jaren telkens gemist. Maar het plaatje moet wel kloppen.”

Speelminuten voor pechvogel Makienok
Terug van vanwege een besmetting met het coronavirus weggeweest in de ploeg van Dynamo Dresden: Simon Makienok. De boomlange spits maakte afgelopen weekend de negentig minuten vol bij zijn 2. Bundesligaclub, al kon de Deen niet voorkomen dat tegenstander VfB Stuttgart in Dresden met 0-2 ging winnen. Op afstand sprak Makienok onlangs in de videoserie Worldwide uitgebreid over onder meer zijn herinneringen aan FC Utrecht en zijn speciale band met de supporters van de FC uit de Domstad. De video nog niet gezien? Bekijk ‘m hier! Oh, en vrijdag? Dan komt er weer een nieuwe Worldwide-video op YouTube!

Volgende week aflevering 88 van deze rubriek!