Worldwide: Bednarek wil Poznan-fans trots maken

10 juni 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: Filip Bednarek, Danny Verbeek, Kai Heerings en meer.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: nieuwe clubs voor Filip Bednarek en Danny Verbeek, ook nieuwe uitdagingen in het verschiet voor Kai Heerings en Keelan Lebon, en een Deense spits die flink op dreef is in Dresden: Simon Makienok.

“Voor mij is het iets bijzonders om aan de slag te gaan bij Lech Poznan, omdat ik er emotioneel mee verbonden ben. Ik denk dat ik de vaardigheden heb om een belangrijke speler voor het team te zijn en zal vechten voor mijn plek in het doel.” Was getekend: Filip Bednarek. De Poolse doelman is gepresenteerd door FC Utrecht’s voormalige Europa League-tegenstander Lech Poznan, dat de sluitpost ziet overkomen van sc Heerenveen. “Het zal geweldig zijn om voor deze club te spelen en ik hoop dat ik de fans trots kan maken, ook omdat ik een jongen uit deze regio ben”, aldus Bednarek, die bij FC Utrecht 11 keer onder de lat stond, onder meer in de bekerfinale van 2016.

“Filip is een professional en past perfect bij onze filosofie”, aldus Lech Poznan’s voetbaldirecteur Tomasz Rzasa, die in het verleden zelf ook in Nederland voetbalde. “Hij komt uit Groot-Polen en begrijpt heel goed wat Lech betekent voor de inwoners van deze regio. Bovendien krijgen we er in de persoon van Filip in de kleedkamer een ervaren Poolse speler bij, die zeker een positieve impact zal hebben op onze jeugd.”

Verbeek strijkt neer in de Achterhoek
De Graafschap heeft oud-speler van FC Utrecht Danny Verbeek gecontracteerd. De vleugelaanvaller heeft in de Achterhoek een contract voor drie seizoenen getekend. “Als je ziet hoeveel kwaliteit in de nieuw gevormde selectie zit, weet je dat je aankomend seizoen weer moet gaan voor promotie. Die ambitie spreekt mij erg aan”, aldus Verbeek, die 13 wedstrijden voor FC Utrecht speelde en de afgelopen seizoenen uitkwam voor FC Den Bosch.

Nieuwe uitdagingen voor Heerings en Lebon
Voormalig spelers van FC Utrecht Kai Heerings en Keelan Lebon kunnen zich richten op het vinden van een nieuwe uitdaging. Verdediger Heerings is einde contract bij het Indiase North East United FC en Keelan Lebon vertrekt bij Paris FC, dat hem de voorbije maanden verhuurde aan US Créteil-Lusitanos.

Op dreef in Dresden
Aanvaller Simon Makienok is behoorlijk op dreef met Dynamo Dresden. De Deense ex-spits van FC Utrecht maakte afgelopen weekend in de slotminuten van de uitpartij tegen SV Wehen Wiesbaden de winnende treffer namens zijn voor lijfsbehoud knokkende ploeg (2-3 winst) en bezorgde zijn team dinsdagavond een punt door de gelijkmaker te scoren in de match tegen Greuther Fürth (1-1). Ondanks die vier uit twee staat Dynamo Dresden nog op de laatste plaats in de 2. Bundesliga, maar dankzij de goals van Makienok is klassebehoud weer alleszins mogelijk voor de geel-zwarten, die vrijdag het Hamburger SV van onder anderen oud-speler van FC Utrecht Timo Letschert treffen.

Veldwijk haalt herinneringen op
Onder de noemer Worldwide zendt FC Utrecht sinds enige tijd ook video’s uit op YouTube, waarin oud-spelers van de Domstedelingen vanuit alle hoeken van de wereld hun verhaal doen. In de meest recente episode komt Lars Veldwijk aan bod. De aanvaller komt dezer dagen uit voor Jeonbuk Hyundai Motors, een absolute topclub uit Zuid-Korea. Daar begon enkele weken geleden de competitie weer, nadat het voetbal ook daar vanwege de coronapandemie had stilgelegen. De video nog niet gezien? Bekijk ‘m hier!

Volgende week aflevering 89 van deze rubriek!