Nieuw FC Utrecht-contract voor Emil Bergström

29 juni 2020

Verdediger keert per direct terug uit Zwitserland en sluit weer aan bij Utrechtse Eredivisionist.

Verdediger Emil Bergström heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw FC Utrecht-contract. De 27-jarige Zweed is nu tot medio 2022 aan de Domstedelingen verbonden. Bergström keert per direct terug van zijn huurperiode bij FC Basel, zodat hij vanaf de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan kan sluiten bij de ploeg van trainer/coach John van den Brom.

Centrale achterhoedespeler Bergström maakte in september op huurbasis de overstap van FC Utrecht naar FC Basel, waarvoor de Zweed inmiddels is uitgekomen in de Europa League, de Zwitserse Super League en het bekertoernooi van Zwitserland.

“We hebben de afgelopen periode intensief met Emil en zijn zaakwaarnemer gesproken en zijn blij dat we zijn contract met een jaar hebben kunnen verlengen”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Hij gaf in die gesprekken direct aan dat hij voor zijn kans wilde gaan bij FC Utrecht, vanaf de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waardoor Emil voor het einde van de Zwitserse Super League al bij ons kan aansluiten. Met zijn specifieke verdedigende kwaliteiten, zijn karakter en de bijbehorende winnaarsmentaliteit past hij goed bij de club en voegt hij extra waarde toe aan de selectie. We zijn blij dat de samenwerking met een jaar is verlengd en we hem weer mogen verwelkomen in Utrecht.”