Jeugdspelers FC Utrecht delen Trukendoos uit

15 juni 2020

Talenten trekken in samenwerking met IT4Kids wijken in om kinderen te verrassen.

Liefst 80 talenten van FC Utrecht doen mee aan het project ‘Trukendoos’, dat is ontstaan in samenwerking met maatschappelijk partner IT4Kids. De jeugdspelers van FC Utrecht gaan de wijken in met de Trukendoos, met daarin onder meer een mini voetbal, een uitleg van 5 coole voetbaltrucs, een flyer voor deelname aan voetbalclinics en leuke FC Utrecht-extraatjes.

Aan de academiespelers - en natuurlijk hun ouders/verzorgers - is vooraf gevraagd door hun trainer om na te denken in welk gezin deze Trukendoos welkom zou kunnen zijn, om vervolgens deze box naar een jongen of meisje uit de buurt te gaan brengen. De jeugdspeler zal op gaan treden als buddy. De doelgroep om een Trukendoos te ontvangen is een minderjarig kind dat leeft in een gezin onder de armoedegrens, waarvoor sporten niet vanzelfsprekend is. Het doel is om deze kinderen gezamenlijk in beweging te krijgen door te gaan voetballen, waarbij de jeugdspelers van FC Utrecht fungeren als een rolmodel.

De eerste Trukendoos is afgelopen weekend afgeleverd door Isaiah van FC Utrecht O11. Hij bracht de Trukendoos naar Mohammed, een jongen van 10 jaar die met zijn familie gevlucht is uit Syrië. Direct na het overhandigen van de verrassingsdoos gingen ze samen een potje voetballen.

Het initiatief zal duurzaam worden doorgetrokken, ook gedurende het seizoen 2020/2021 en wordt mede mogelijk gemaakt door de hardware donaties van het bedrijvennetwerk van FC Utrecht.